Sürgüne gönderilen polis memuru mahkeme kararıyla görev yerine döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde polis memuru ile milletvekili arasındaki 'Dayı' polemiği sonrasında görev yeri değiştirilen polis memuru, açtığı davayı kazanarak eski görev yerine döndü.

CİHAN'ın gündeme getirdiği ve büyük yankı oluşturan olayda, polis memuru Hüseyin Kaya ile AK Parti Ankara milletvekili M. Zekai Özcan arasındaki 'Dayı' polemiği sonrasında, polis memuru hakkında soruşturma başlatılmış, daha sonra polis memuru Hüseyin Kaya'nın görev yeri değiştirilerek Akyurt'a tayin edilmişti.

Meclis'te soru önergesi verilerek tekrar gündeme gelen olay sonrasında Kaya, hakkını aramak için Ankara 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Hüseyin Kaya, hukuki süreci kazanarak Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevine döndü. Mahkemenin verdiği gerekçeli kararda, "Dosyanın incelenmesinden, Elmadağ ilçesinde polis memuru olarak görev yapan davacının Vali adına İl Emniyet Müdürlüğü'nce Akyurt ilçesine dava konusu işlemle naklen atandığı anlaşılmış olup, yukarıda hükmüne yer verilen 5442 sayılı yasanın 8/(B) maddesi uyarınca kendisini, Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine atayan vali tarafından naklen atama işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir." denildi.

Mahkeme kararında, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğine işaret edildiği ve yürütmenin durmasına karar verildi.

Tüm bu gelişmeler sonrasında ise fatura devlete çıktı. Polis memuru Hüseyin Kaya, ilk olarak Akyurt'a tayini nedeniyle yol harcırahı olarak yaklaşık bin 500 lira aldı. Ayrıca, Kaya 15 gün idari izinli sayıldı. Mahkeme süreci de eklenince bu süre uzadı. Dava sonrasında tekrar görev yerine dönen Kaya dönüş için de bin 500 lira yol harcırahı ve 15 gün idari izin aldı.

Elmadağ'da daha önce görev yapmış baş komiser ve komiserler bu tür olaylara örnek teşkil ediyor. Bu olaylarda da her iki emniyet mensubu toplam 6 kez görev yeri kanuna aykırı değiştiği için idari mahkemesince Elmadağ'a iade edildi. Bu olaylarda da emniyet mensuplarına yol harcırahı olarak toplamda 15 bin lira ödeme ve idari izinler verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber