Sahte polise 10 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2010 19:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İRAN asıllı işadamı Eyüp Üstad'ı kaçırarak fidye isteyen ve üzerindeki parayı gasp eden 6 kişi 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İddianameye göre Eyüp Üstad, 3 Aralık 2008'de Kapalıçarşı'daki iş yerinden ayrıldıktan sonra özel otomobiliyle evine doğru yola çıktı. Eyüp Üstad, Şenlikköy'e geldiğinde tepe lambası yanan bir otomobildekiler tarafından selektör yapılarak durduruldu.

Polis gibi davranan Celal Şahin, Heybatullah Uçak, Halil Happani, Şükrü Karataş, Halil İbrahim Kocaöz ve Aslan Karabudak Eyüp Üstad'a bazı suçlara adının karıştığını söyledi ve üzerindeki paraları istedi. Herhangi bir suç işlemediğini belirten Eyüp Üstad, sahte polislere parasının da olmadığını söyledi.

Bunun üzerine sözde polisler, Eyüp Üstad'ı gözlerini bağlanıp ellerini kelepçeledikten sonra İstanbul'a 2 saat uzaklıktaki bir dağ evine götürdü. Eyüp Üstad'ın 6 bin 800 doları, 2000 Dubai Dirhem'i ve 470 lirasını gasp eden sözde polisler, 1 milyon 350 bin dolar da fidye istedi.

Birbirlerine ?komiserim? ve ?amirim? diye hitap eden sözde polisler, Eyüp Üstad'ı ağzına silah dayayarak tehdit etti. Şüpheliler kredi kartını kullanarak parasını da çektikleri Eyüp Üstad'ı Küçükçekmece Köprüsü üzerinde bırakarak kayıplara karıştı.

Eyüp Üstad polise giderek şikayetçi oldu. Şüpheliler, 20 gün sonra Eyüp Üstad'ı arayarak görüşme talep ettiler. Görüşmek için Eyüp Üstad'ın döviz bürosuna gelen iki şüpheli polisin düzenlediği baskında gözaltına alındı. Daha sonra diğer dört kişi yakalandı.

Şüpheliler hakkında tehdit veya hile ile hürriyetten mahrum bırakma, nitelikli yağma, yol kesmek suretiyle yağma, gece vakti yağma, silahla yağma gibi suçlardan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber