Bakan Yazıcı sahte yeşil kartların peşine düştü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Ocak 2010 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Yazıcı sosyal yardım sistemini düzene sokuyor.

Yeşil kartlıların listesinin bakanlığa gönderilmesini isteyen Yazıcı, devleti yanıltanların yeşil kartlarını iptal ettirecek

Yeşil kart sahiplerine kötü haber. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu eliyle yoksul kesimlere yapılan yardım sistemini değiştiriyor. Gerçekten ihtiyacı olan kesimlerin yardım almasını ve mükerrer yardımların engellenmesini amaçlayan Yazıcı, vatandaşın sosyal yardım almak için geçmek zorunda kaldığı bürokratik süreci de kısaltıyor.

GERÇEK MUHTAÇLARA YARDIM

Bu konuda Bakanlar Kurulu'nda bilgi verdiğini anlatan Yazıcı, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, sosyal yardıma dönük bürokrasiyi de kısaltacaklarını söyledi. Gerçekten muhtaç insanların devletin sosyal yardımlarından yararlanması gerektiğini belirten Yazıcı, bu amaçla bilgiye erişimin de kolaylaşacağını vurguladı. Yazıcı, şu anda bir vatandaşın sosyal yardım almak için 10 ayrı kurumda, 24 ayrı sorgulama geçirdiğini, ihtiyaç sahibi olduğunu bizzat yardım için başvuran kişinin ispatlamak zorunda olduğunu anlattı. Yazıcı, bunun insanlar için büyük eziyet olduğuna inandığını söyledi.

VATANDAŞA KÜLFET

Yardım almak isteyen kişinin önce tapuda malı olup olmadığının, sonra sosyal güvence sahip olup olmadığının, Sağlık Bakanlığı'ndan yeşil kart sahibi olup olmadığını, İş-Kur'dan işsizlik ödeneği alıp almadığının araştırıldığını belirten Yazıcı, 'Yeni sistemde vatandaş, ihtiyaç sahibi olduğunu kendisi ispatlamak zorunda kalmayacak. Kişilerin bilgileri kayıtlara girecek, 7 saniye içinde o kişi ile ilgili tüm bilgi görülecek' dedi.

BEŞ BİN SAHTEKAR

Yazıcı, vatandaşın böylece büyük bir külfetten kurtulacağını, bürokrasinin en aza ineceğini, yardıma ihtiyaç duyan gerçek kişilerin bundan yararlanacağını belirterek, bu konuda çarpıcı bir örnek verdi. Bir ilde yapılan pilot uygulamada 5 bine yakın kişinin maaş aldığı halde yardım başvurusunda bulunduğunun ortaya çıktığını kaydeden Yazıcı, 'Yapacağımız çalışmalarla aynı zamanda art niyetli insanlar da engellenmiş olacak' dedi. Yazıcı, durumu iyi olduğu halde devleti yanıltarak yeşil kart kullananların kartlarının iptal edileceğini de sözlerine ekledi.

Ebru TOKTARÇEKİÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber