Soruları birebir tutturan kurs kafa karıştırdı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir özel kurs Mali Müşavirlik Staj Başlama Sınavı'nda çıkan 120 sorudan 79 soruyu birebir tutturunca sorular sızdırılıyor mu sorusu akıllara geldi.

YAKUP BULUT / ANKARA

Bir özel eğitim kuruluşu, binlerce Ticaret Lisesi ve Maliye Meslek Lisesi, 2 yıllık yüksekokul ve 4 yıllık lisans mezunlarının girdiği Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Staja Başlama Sınavı sorularını birebir tutturduğunu açıklayınca soruların sızdırıldığı iddiaları gündeme geldi. İstanbul ve Ankara'da ?kurs? ve ?yayın? faaliyeti gösteren Deha Eğitim adlı özel kuruluş 20 Haziran 2009'da yapılan Serbest Mali Müşavirlik Staja Başlama Sınavı'nda 79 soruyu birebir, 14 soruyu benzer olarak tutturduğunu açıkladı. Birebir tutturulan sorular sözkonusu kuruluşun internet sitesinde de yayınlandı. SORULAR BELLİ

Yeni Şafak'a konuşan Mali Müşavirlik Staj Başlama Sınavı'na hazırlanan bazı adaylar ise durumdan rahatsızlıklarını belirtti. M.G. adlı öğrenci ?Bu kadar çok sorunun tıpatıp özel bir kurs tarafından tutturulması soruların sızdırılması olasılığını aklımıza getiriyor?derken, iddiaları cevaplayan Deha Eğitim Bakırköy Şube Sorumlusu Mevlüt Öztürk, ?Bunlar öğrencilerin spekülasyonları Biz soruları ele geçirsek 120'sini de veririz 80'ini niye verelim. Bu konuda çıkacak sorular bellidir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber