Türk-İş'ten itfaiyecilere destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İstanbul'da itfaiye işçilerinin, Ankara'da ise Tekel işçilerinin eylem yaptığını belirterek, "Bu eylemlere bakıldığında, Türkiye'de iş güvencesinin olmadığını, acımasız iş koşullarını ve emeğe saygı duyulmadığını görüyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Bimtaş A.Ş bünyesinde çalışan itfaiyeciler, bazı özlük haklarının geri alındığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Eyleme çeşitli sendika üyeleri ve yöneticileri de destek verdi.

Burada grup adına açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu, sendikalı itfaiye işçilerinin önce işten çıkarılmaya çalışıldığını öne süren Kumlu, şunları söyledi:

"Daha sonra işçilerin eylemleriyle oluşan kamuoyunun baskısıyla, birilerinin çıkarları için oluşturulan şirkete işçiler bir mal gibi satılmaya çalışıldı. Bu işçilerin, orada maaşı ne olacak, sendikalı olacaklar mı, orada kaç ay çalışacaklar? Hiçbir şey belli değil. Özelleştirme nedeniyle kapatılma noktasına gelen iş yerlerindeki Tekel işçilerini her türlü haktan yoksun ve düşük ücretle 4-C statüsüne mahkum etmeye çalışıyorlar. Ve bunu da bir lütuf gibi sunuyorlar. Devlet vatandaşlarına böyle davranamaz."

İstanbul'da itfaiye işçilerinin, Ankara'da ise Tekel işçilerinin eylem yaptığını ifade eden Kumlu, "Bu eylemlere bakıldığında, Türkiye'de iş güvencesinin olmadığını, acımasız iş koşullarını ve emeğe saygı duyulmadığını görüyoruz" diye konuştu.

İtfaiye işçilerinin sürdürdükleri eylemlerle hem haklarını aradıklarını hem de itfaiyeciliğin ne kadar önemli bir iş olduğunu kamuoyuna anlattıklarını vurgulayan Kumlu, "Seçim zamanı geldiğinde kapımızı aşındıranlara sesleniyorum. Sizler bugün bizlere kulaklarınızı tıkarsanız, bizleri görmezden gelirseniz, bizler de yarın sizleri görmezden geliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber