Savcı, Hezil Çayı'na atıldı denilen 100 kişiyi arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 16:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı iddia edilen Yıldırım Beğler'in basında yer alan sözleri üzerine soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Beğler'in bir süre önce basında yer alan ve 1990'lı yıllarda Silopi'de bazı kişilerin öldürülmesiyle ilgili iddiaları üzerine savcılığın soruşturma başlattığı bildirildi.

Gazetelerde yer alan haberleri suç duyurusu olarak kabul eden savcılık, soruşturma kapsamında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazdı.

Yazıda, Beğler'in "Hezil Çayı'na yaklaşık 100 kişi ayağına taş veya ağır bir şey bağlanarak atıldı" iddiaları üzerine söz konusu bölgede kazılara başlanılması istendi.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığının gelecek günlerde Hezil Çayı'nın bazı bölgelerinde kazı yapacağı bildirildi.

Beğler'in bazı basın yayın organlarında yer alan ifadelerinde, iş adamları Halil Birlik ve Mehmet Bilgiç'in Silopi'de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle öldürülüp gömüldüğünü ileri sürülmüştü.

Beğler'in ifadeleri üzerine, Birlik ve Bilgiç'in yakınları savcılığa başvurarak iddiaların araştırılmasını talep etti.

Savcılık, ailelerin başvurusunu da soruşturma dosyasına ekledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddiası üzerine, Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen yıl 3 kuyuda kazı yapılmıştı.

Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi nezaretinde yaklaşık 5 gün sürdürülen kazılarda 17 kemik parçası ile bazı giysi parçaları bulunmuştu.

Kemik ve giysi parçaları incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber