Ekmeğe zam geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2010 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ekmek fiyatları bu yıl yüzde 10-15 artacak ama zamanı belli değil"dedi.

Balcı, düzenlediği basın toplantısında, fırıncı esnafının belediyelere ait halk ekmek fabrikaları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadığını, ancak bundan dolayı halkın mağdur edilmesinin, tüketicinin ekmeksiz bırakılmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Fırıncı esnafının bu konudaki sıkıntısını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na ilettiklerini ve hem fırıncı esnafının hem de halkın mağdur olmaması için bir çözüm yolu önerdiklerini belirten Balcı, İstanbul'da da fırıncı esnafının belediyenin ekmek üretmesi nedeniyle uğradıkları zararı protesto etmek için Pazar günü ekmek çıkarmama kararı aldıklarını, ancak federasyon olarak yaptıkları değerlendirmede bunu uygun bulmadıklarını ve eylemin uygulanmaması yönünde genelge yayımladıklarını kaydetti.

Balcı, "Bu genelgeye uymak durumundalar. Aksi takdirde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gereken denetimi yapar. Halkın ekmeksiz bırakılması söz konusu olamaz" dedi.

Balcı, belediyelerin, ekmeği fırıncılara ürettirip halkın ucuz ekmek almasını sağlayabileceğini belirtirken, dar gelirli halkın su faturalarına düşük tarife uygulanması veya gecikme zammı uygulanmaması halinde, belediyelerin halka daha fazla katkı sağlamış olacağını öne sürdü.

-EKMEK FİYATLARINDA DÜZENLEME

Ekmek fiyatlarına 2008 yılı Şubat ayından beri zam yapılmadığını, ancak son dönemlerde akaryakıta yüzde 10-15 yapıldığını, işçilik maliyetlerinin arttığını anlatan Balcı, şöyle konuştu:

"Ekmekte yaklaşık 3 yıldır fiyat ayarlaması yapılmadı. Ama bu sürede maliyetler arttı. Daha önce maliyetlerin bu yıl Ocak'ta yeniden gözden geçirileceğini söylemiştim. Bu yanlış anlaşıldı. Ekmeğe Ocak ve Şubat'da zam yok. Ama ondan sonra maliyetleri değerlendireceğiz. Ekmekte bu yıl içinde yüzde 10-15 fiyat ayarlaması olabilir, ama zamanı şimdi belli değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber