TBMM Başkanı Şahin, bürokratların işgüzarlığına çok kızdı

Haber Giriş : 06 Ocak 2010 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de açılan ?90. Yılda 90 belge? adını taşıyan sergiye, Meclis bürokratları Mehmet Ali Şahin'in TBMM Başkanı seçildiğini gösteren kararı da ?91. Belge? olarak yerleştirdi. Buna kızan Şahin belgeyi sergiden kaldırttı.

TBMM'de açılan ?90. Yılda 90 belge? adını taşıyan sergide, Meclis bürokratları bir skandala imza attı. Sergide, Mehmet Ali Şahin'in TBMM Başkanı seçildiğini gösteren karar ?91. Belge? olarak yer aldı. Buna kızan Şahin belgeyi sergiden kaldırttı.

TBMM'nin 90. Yılı kutlamaları kapsamında, ?90 yılda 90 Belge? adını taşıyan sergi açıldı. TBMM arşivindeki 12 milyon belge tarandı ve özellikle ilk Meclis döneminden 90'ı sergilendi. Serginin açılışını, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cahit Karakaş ve İsmet Sezgin yaptı.

ŞAHİN ÇOK KIZDI

Açılışın ardından TBMM Başkanı Şahin, tek tek belgeleri inceledi. Bir belgenin üstünün kapatıldığını gören Şahin, ?Bu nedir?? diye sordu. Bürokratlar ?Size sürpriz yaptık? diyerek ?TBMM'nin 24. Başkanı Mehmet Ali Şahin'in seçim mazbatası ve başkan seçildiğine dair Meclis kararını gösterdiler.

Başkan seçilmesiyle ilgili kararın ?tarihi belge? olarak sergilenmesine çok sinirlenen TBMM Başkanı, ?Bunun 90 belgeyle ne alakası var?? diyerek tepkisini ortaya koydu. Şahin, belgenin derhal sergiden kaldırılmasını isteyerek, ?Böyle işgüzarlık olmaz. Bir daha bana sormadan böyle şeyler yapmayın? diye kızgınlığını ifade etti. Belge apar topar sergiden kaldırıldı.

BALON TARTIŞMASI?

Bu arada Şeref Holü'ne asılan 9 bin kırmızı-beyaz balon, eleştiri konusu oldu. Muhalefet milletvekilleri ?'Bunlar iktidar balonu'' dedi. BDP'li İstanbul milletvekili Ufuk Uras ise ?' Bu balonlar AKP'nin vaat edip yapamadıklarını yansıtıyor. Anayasa değişikliği, açılımlar?. Terörle Mücadele Yasası değişikliği gibi? Bugüne kadar yapılmayan bütün değişikliklerin balonlarını asmışlar. O değişiklikler yapılana kadar ibret olsun diye o balonlar orada asılı kalmalı" yorumunu yaptı.

TBMM'nin 90. Yılı kutlamaları kapsamında, Şeref Holü ve dış kulislere, ''alankurgu'' tekniği ile yaklaşık 9 bin kırmızı-beyaz balon asıldı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, küre ve balonların renklerini, ulusal ve milli renkler olan kırmızı ve beyazdan seçtiklerini belirtti ve ''Renklerde, bayrak ve Cumhuriyet ilişkisi var. Küreler, hem Türk milletini hem de burada bugüne kadar görev yapmış tüm milletvekillerini temsil ediyor'' dedi.

Yusuf SAHİCİ - gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber