MEB'in ilanla aradığı öğretmeni Hürriyet buldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 08:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Esra KAYA

Mİllİ Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencisini taciz ettiği iddiası ile Resmi Gazete ilanıyla aranan İ.L.'yi Hürriyet buldu.

Yozgat'ta görev yapan İ.L. hakkında Haziran 2009'da bir öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İdari soruşturmanın yanı sıra İ.L. hakkında taciz suçlamasıyla halen sürmekte olan bir dava daha açıldı.

Bir yandan dava, bir yandan soruşturma ile uğraşan İ.L. emekli olmak için başvurdu. MEB de gerekli işlemleri yerine getirdi ve İ.L. Eylül'de emekli oldu. Ancak emekli olmasına rağmen idari soruşturma sürdüğünden İ.L.'nin savunmasının alınması gerekti. Bakanlık, adresine gönderdiği tebligatla İ.L.'ye ulaşamadı.

MEB, bu yolla İ.L.'ye ulaşamayınca yasal prosedür gereği Resmi Gazete'ye ilan verdi. İlanda, ?Hakkında düzenlenen soruşturma raporuna göre isnat olunan fiil ile ilgili olarak öğretmenden savunması istendi. Ancak adresinde bulunamadığı için kendisine tebligat yapılamamıştır. 7201 Sayılı Kanun'un 28, 29, 30 ve 31'inci maddeleri gereğince ilanen tebliğ olunur? denildi.

MEB'in ulaşamadığı İ.L.'yi Hürriyet buldu. Resmi Gazete ilanıyla arandığını Hürriyet'ten öğrenen İ.L., ?Açık adresim var, nasıl ulaşamıyorlar? Emekli oldum, ama hakkımdaki soruşturma hâlâ devam ediyor. Hemen gazeteye bakacağım. Ama nasıl böyle bir şey yapıyorlar anlamadım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber