Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde iç bölgelerin yüksekleri ile öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolunun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerimizde 5 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmaranın güney ve doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; sabah saatlerinde Marmaranın güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, v.b.) başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Bursa ili başta olmak üzere bölge genelinde soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli) ile sabah saatlerinde saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Afyon, Uşak ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, doğusu ile sabah saatlerinde bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genelikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, bu sabah saatlrinde kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle yağmur, Erzincan ve Tunceli'nin yüksekleri ile bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

11 Oca, Pazartesi

12 Oca, Salı

13 Oca, Çarşamba

14 Oca, Perşembe

15 Oca, Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber