Gözaltına alınan PKK'lı serbest

Haber Giriş : 11 Ocak 2010 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen 34 kişilik terör örgütü PKK grubu içinde yer alan Nurettin Turgut, Van Ferit Melen Havaalanı'nda gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce Irak'taki Mahmur Kampı'ndan gelerek teslim olan grupta yer alan Nurettin Turgut, Ankara'ya gitmek üzere geldiği Van Ferit Melen Havaalanı'nda gözaltına alındı.

Havaalanında bir süre bekletildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürülen Turgut'un, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında arama kararı bulunduğu bildirildi.

Bu arada, 34 kişilik grupta yer alan Gülbahar Çiçekçi de Doğubayazıt'ta yaptığı konuşma nedeniyle dün akşam Diyarbakır Havaalanında gözaltına alınmıştı.


Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'ndan Türkiye'ye gelen 8 PKK'lı arasında yer alan ve Ankara'ya gitmek için dün akşam gittiği Diyarbakır Havaalanı'nda polis tarafından gözaltına alınan Gülbahar Çiçekçi, sevk edildiği adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Gülbahar Çiçekçi, bugün öğle saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı. Ağrı'dan talimat yazısının gelmesi ile ifadesi avukatı Fethi Gümüş nezaretinde alınan Çiçekçi daha sonra serbest bırakıldı.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber