Önce maden ocağına, sonra mülakata

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 55 tekniker ve teknisyen kadrolarında işbaşı yapmak isteyen adaylar, yerin metrelerce altına inerek çalışacakları yerleri gezdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TTK Yönetim Kurulu, geçen yıl emekliye ayrılan personelin yüzde 10'u kadar nitelikli işçi alımı doğrultusunda Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğüne müracaatta bulundu.

İnşaat teknikeri, elektrik teknisyeni, elektrikçi ve elektrik ark kaynakçısı, torna-tesviye ve teknik ressam alımına yönelik yedeklerle ayrılan 135 kişilik kadro için Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 60 ve üzerinde puan alan adaylar belirlendi.

Adaylara yönelik mülakattan bir gün önce teknik gezi düzenlenerek, yerin 170 metre altındaki kömür üretim bölgesinde çalışma ortamı hakkında bilgiler aktarıldı.

Maden ocağında çalışma koşullarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan adaylar, yer üstünde de atölyenin yanı sıra diğer birimleri gezerek incelemede bulundu.

Teknik gezi ve mülakatların 14 Ocakta biteceği, sınavı kazananların isimlerinin de sınav bitim tarihinden sonraki 7 gün içerisinde açıklanacak.

İş için başvuru yapanlardan Kadir Akdağ, 2008'de gerçekleştirilen KPSS'den 73 puan aldığını ve TTK'nın nitelikli işçi alımına başvurduğunu belirterek, "Bugün çalışacağımız iş yeri ortamını görmek için ocağa girdik. Daha önce maden ocağına girmiştim, fakat kuruma ait ocağa ilk kez giriyorum. Burada bulunmak güzel bir duygu. Benim babam da maden ocaklarından emekli oldu. Babamın bize ekmek getirdiği yeri gördüm, burada çalışmayı isterim" dedi.

MADENE GİRMEYEN MÜLAKATA ALINMIYORTTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, yaptığı açıklamada, 2008'de kurumdan ayrılan yevmiyeli ve kadrolu elemanların yüzde 10'u kadar yönetim kurulu yetkisindeki işçi alımları kapsamında mülakat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adayların mülakat puanlarıyla KPSS'deki notlarının ortalamasını aldıklarını anlatan Onur, şöyle konuştu:

"Adaylar, mülakata alınmadan bir gün önce Kozlu, Üzülmez ve Karadon Müessesesi'nde üretim yapılan ocaklarda iş yeri koşullarını görüyor, ona göre de tercihlerini daha rahat ve kolay yapabiliyor. Bazı adaylar yer altına inince mülakata girmekten vazgeçiyor. İş yeri koşulları ağır geliyor. Bazı kişiler ocak koşullarını görünce işten ayrılabiliyordu. Bu yöntemle bunun önüne geçmiş olacağız. Ocağa girmeden mülakata almıyoruz. Madenler gönül işi, eğer sevilmezse başarılı olmak mümkün değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber