Cezaevi hastaneleri hayata geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Cezaevi Hastaneleri" projesi kapsamında, ilk olarak, Ankara Ceza İnfaz Kurumunda, Numune Hastanesine bağlı semt polikliniği, tutuklu ve hükümlülere hizmet vermeye başladı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, komisyon bünyesindeki "Her Türlü Şiddet, Kötü Muamele ve İşkence ile Ceza ve Tutukevleri ile İlgili Sorunların İncelenmesi" amacıyla kurulan daimi alt komisyonun, cezaevi ziyaretlerinde tutuklu ile hükümlülerin sağlık sorunları, doktor yetersizliği ve sevklerdeki gecikmelerle ilgili sorunlarla karşılaştığı ifade edildi.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül'ün, kampüs şeklindeki infaz kurumlarında hastane kurulmasının sorunu çözeceğini, ayrıca ceza infaz kurumunda görev yapan hekimlerin döner sermaye sisteminden yararlandırılmaları gerektiğini belirttiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu gelişmeler üzerine, Adalet ve Sağlık bakanlıkları arasında, 'Ceza İnfaz Kurumlarındaki Sağlık Hizmetlerinin Düzenlenmesi Hakkında Protokol', 30 Nisan 2009 tarihinde imzalandı. Bu kapsamda, kampüs infaz kurumu şeklindeki Silivri, Ankara, Kocaeli ve Maltepe'deki infaz kurumlarına poliklinik yapılması kararlaştırıldı.

Bunun ilk uygulaması ise Ankara Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilerek, cezaevi kampüsü içerisinde, Numune Hastanesine bağlı bir semt polikliniği tutuklu ve hükümlülere hizmet vermeye başladı. Benzeri uygulamaya diğer kurumlarda da kısa sürede geçileceği bildirildi. Ayrıca; cezaevlerinde görev yapan hekimlerin döner sermayeden faydalanmasının önü açılarak haksızlık giderildi, protokolden önce 66 olan tüm infaz kurumlarındaki doktor sayısı 200'e, 81 olan diş hekimi sayısı ise 150'ye çıkarıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber