Basın konseyi kaymakamı haklı buldu. Bugün'e kınama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın Konseyi, Bugün gazetesi internet sitesine, Kaymakam Hasan Tanrıseven ile ilgili yaptığı yayınlardan dolayı oybirliğiyle kınama cezası verdi. Basın Konseyi'nin kararı, ?Bugün, basın meslek ilkelerini ağır bir biçimde ihlal etti.? şeklinde.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Bugün Gazetesi'nin, ?skandalların kaymakamına ödül? ve www.bugun.com.tr internet sitesinde ?Skandal kaymakama ödül gibi atama? başlıklarıyla yayımlanan haberlerle ilgili şikayeti karara bağladı. Konsey, Bugün'ü yayımladığı haberden dolayı kınadı.

Çınar Eski Kaymakamı ve halen Yatağan Kaymakamlığını yürüten Dr. Hasan Tanrıseven, Bugün gazetesinde yayımlanan haberde verilen bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını ve iftira niteliğinde olduğunu, ayrıca kendi görüşünün de alınmadığını ileri sürerek, Basın Meslek İlkeleri'nin 1, 3, 4, 5, 6, 9 ve 10. maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle gerekli gazete hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplanarak şikayeti karara bağladı. Kararda şöyle denildi: ?Bugün gazetesinin internet sitesinde haberin altında ?Dolandırıcı Kaymakam'a ödül gibi atama? etiketi yer almaktadır. İnternet sitesinde kullanılan bu etiket dolayısıyla Hasan Tanrıseven'in, hakkındaki suç iddiaları mahkeme kararıyla kesinleşmeden, Basın Meslek İlkeleri'ne aykırı olarak suçlu ilan edildiği saptanmıştır. Böylece Basın Meslek İlkelerinin; dördüncü ve dokuzuncu maddelerini ağır şekilde ihlal eden bugun.com.tr internet sitesinin kınanmasına oy birliği ile karar verildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber