Başbakan Devlet hastanesinde: Burnumun direği kırıldı

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, devlet hastanelerinin temizliğini eleştirdi. Önceki akşam İzmir'de işadamları ve sivil toplum örgütlerinin verdiği yemeğe katılan Başbakan, konuşmasının önemli bir bölümünü devlet hastanelerine ve pislik içindeki tuvaletlerine ayırdı.

Kısa süre önce ziyaret ettiği bir hastanedeki izlenimlerini davetlilerle paylaşan Başbakan Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

'Bir hastaneyi ziyaret ettim. Başhekimin odasında burnuma hoş olmayan kokular geldi. Bunun üzerine tuvaletleri görmek istedim. Başhekimlik tuvaletine gireceğim sırada bana, 'Bir dakika Başbakanım' dediler. Bir grup görevli tuvalete girip yaklaşık on dakika uğraştı. Ardından 'Buyrun' dediler. Girdiğimde, 10 dakika uğraşılmasına rağmen, tuvaletin berbat halde olduğunu gördüm. Kokudan burnumun direği kırıldı.'

Cesaret edemedim

Bu manzara nedeniyle diğer tuvaletlere girmeye cesaret edemediğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Hastanelerde sadece koridorların sonunda bulunan tuvaletler talebi karşılamıyor. Ortaya böyle çağdışı manzaralar çıkıyor. Bu durum, AB yolundaki Türkiye'ye yakışmaz. En kısa zamanda hastanelerimize el atacağız. Sağlık, asla erteleyemeyeceğimiz bir konu' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber