Emniyet Müdürü: Özel güvenlik elemanı tutun

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenliği sağlamak için yeterli olanağa sahip olmadığını itiraf eden Kocaeli Emniyet Müdürü Ercüment Özbeyli site ve toplu konutlarda oturanların özel güvenlik elemanı tutmasını önerdi.

Gebze'de personel ve araç eksikliği bulunduğu yönünde eleştiriler üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürü Özbeyli dün Gebze Emniyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Gebze Emniyet Müdürü Ali Bayraktar ve ilçe emniyet amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Özbeyli, bir süre önce Gebze'ye gönderdiği dört aracın eski olması nedeniyle yerel basında eleştirilere maruz kaldığını anlattı.

Gebze'de 550 polisin görev yaptığını ama bu rakamın güvenliği sağlamak için yeterli olmadığını belirten Özbeyli, mala karşı işlenen suçlarda bireysel önlemlerin de alınması gerektiği görüşünü savundu. Özbeyli, "Bu gibi bölgeler de konut sakinleri ayda 5 YTL vermeleri durumunda 25-30 kişilik bir özel güvenlik ekibi kurabilirler. Bu şekilde suçlar asgariye iner" dedi.

Özbeyli ayrıca, İstanbul'a yakın oluşu ve karayolları ağının birleştiği bir nokta olması nedeniyle Gebze'de hırsızlık olaylarının çok olduğunu söyledi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber