Öğretmenlerin özür durumuna bağlı nakil başvuruları 4 Şubat 2010 tarihine kadar yapılabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 10:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme işlemlerine başvuracak kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler, öncelikle tercihlerine, tercihlerine görevlendirilemedikleri takdirde bulunması durumunda boş kalan veya boşalacak diğer eğitim kurumlarına tercih etmeleri durumunda görevlendirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında görevli kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları 4 Şubat 2010 tarihine kadar yapılabilecek.

Elektronik ortamda alınan başvurular doğrultusunda öğretmenlerin ataması 5 Şubat 2010 tarihinde bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilecek.

Yer değiştirmeye, sözleşmeli öğretmenler; göreve başlama tarihi itibariyle bir yıllık çalışma süresini yarıyıl tatilinin sonun gününe göre tamamlayan ya da tamamlayacak olanlar da kadrolu öğretmenlerden sağlık ve eş durumu için aranılan koşulları belgelendirmeleri ve boş pozisyon bulunması kaydıyla başvuru yapabilecek. Öğretmenler alanlarında en az 15 saat ders yükü ya da sınıf bulunan eğitim kurumlarından il içinde ya da iller arasında yer değiştirmek için en fazla 25 eğitim kurumu tercih edebilecek.

Yer değiştirmek isteyenler öncelikle tercihlerine, tercihlerine görevlendirilemedikleri takdirde bulunması durumda boş kalan ya da boşalacak diğer eğitim kurumlarına görevlendirilmek için tercih yaparken "26'ıncı tercihi" işaretleyebilecek.

Yer değiştirme işlemlerinde görev yeri değişen sözleşmeli öğretmenlerin boşaltacağı eğitim kurumlarına varsa 26'ıncı tercihi yapmış olanlardan, öncelikle aynı alandan en yüksek hizmet puanına sahip olan öğretmenin aynı okula; aynı alandan sırada bekleyen öğretmen yoksa diğer alanlardan en yüksek hizmet puanına sahip olan öğretmenin ihtiyaç varsa aynı okula, ihtiyaç yoksa boşalan pozisyonun bulunduğu aynı ilçede belirlenecek başka bir okula görevlendirilmesi gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber