Obez çıkan milletvekillerine sağlık dersi verilecek

Haber Giriş : 07 Şubat 2005 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de yapılan kan şekeri ölçümünden ilginç sonuçlar çıktı. Yoğun mesai nedeniyle dengeli beslenemeyen milletvekillerinin hem obez hem de şeker hastası olduğu tespit edildi.

Meclis'te bir süre önce Türk Diyabet Vakfı tarafından kan şekeri ölçümü taraması gerçekleştirilmişti. Milletvekilleri ve Meclis personeli dahil olmak üzere, toplam 2 bin 500 kişinin kan değerleri ölçüldü. Yapılan tahliler sonucunda ortaya çıkan tablo ise oldukça vahim görüldü. Halka ve Olaylara Tercüman gazetesi muhabiri Mehtap Gökdemir'in haberine göre, vekiller, hem obezdi hem de kan şekeri değerleri sınırın bir hayli üstündeydi.

Kampanya sonuçlarının ortaya çıkardığı tablonun ardından AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Meclis Başkanı Bülent Arınç ile görüşerek Meclis'te Sağlıklı Yaşam Kampanyası başlatılmasını önerdi.

Arınç'ın bu teklife sıcak bakmasının ardından HASVAK ile işbirliği yapılarak 23 Mart'ta kampanyanın başlatılması kararlaştırıldı.

Sağlık dersi

Kampanya ile milletvekillerine sağlıklı yaşam için yapmaları gerekenler anlatılacak. Özellikle, sigara içmemeleri, sağlıklı beslenmeleri ve spor yapmaları tavsiye edilecek.

HASVAK Başkanı Engin Öztürk, yapılan ölçümler sonucunda vekillerin obez olduğunu, ortalama kan şekerinin de yüksek çıktığını söyledi.

Milletvekillerinin sigara içmemesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, ?Sağlıklı beslenmeleri gerekiyor. Fast-food, yağlı yiyecekler yasak. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeleri şart. Saat 20.00'den sonra da yemek yememek lazım? diye konuştu.

Sporun da şart olduğunu dile getiren Öztürk, ?Milletvekilleri egzersiz ve yürüyüş yapmalıdır? dedi.

Stresin sağlık açısından çok tehlikeli olduğunu belirten Öztürk, bu sorunu yaşayan milletvekillerine de psikolog önerdi. Psikoloğa gitmenin önemine de işaret eden Öztürk, ?Psikolog denilince ?deli miyim?' diye soruluyor. Bu çok yanlış. Psikolog desteğini herkese tasviye ediyorum? ifadesini kullandı.

Meclis'in doktor milletvekillerinden Çömez de, daha az yemek yenilmesi, daha fazla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Akdeniz mutfağına ağırlık verilmesini isteyen Çömez, ?Milletvekillerinin topluma örnek olması gerekiyor. Bu nedenle kendilerine iyi bakmaları şart. Akdeniz ve Ege mutfağına ağırlık verilmesi lazım. Sigara içilmemesi, daha az yemek yenilmesi ve daha fazla hareket edilmesi gerekiyor? dedi.

Milletvekillerine spor yapmalarını öneren Çömez, Meclis'te bir fitness merkezi açılması için Arınç'a teklif götürecek. Spor etkinliklerinin öne çıkarılması gerektiğini ifade eden Çömez, fitness merkezinde vekillerin spor yapabileceğini kaydetti.

Ölçümlerde Meclis Başbakanı Bülent Arınç'ın kan şekeri ise 89 çıkmıştı. Ölçüm sonuçlarına göre, Arınç'ın kan şekeri oldukça iyi. Çünkü, kan şekerinin normal standardına göre 80 ile 110 arasında olması gerekiyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber