İl Sağlık Müdür Yardımcısı, El Kaideli üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonla çökerttiği terör örgütü El Kaide'nin Şanlıurfa sorumlusunun İl Sağlık Müdür Yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Polisin ele geçirdiği çok sayıda örgütsel dokümanların yanı sıra Afganistan'da düzenlediği intihar saldırısında 7 CIA görevlinsin ölümüne yol açan Ürdünlü Doktor Humam Halil Abu Mulal El Malavi'nin Türk eşi Defne Bayrak'ın Usame Bin Ladinle ilgili yazdığı kitapta ele geçirildi.

Şanlıurfa'da terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden aralarında örgütün Şanlıurfa sorumlusunun da bulunduğu 3'ü tutuklandı. 2 kişinin adli kontrollü olarak serbest bırakıldığı Şanlıurfa'da El Kadide Örgütünün İl Sorumlusunun Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Reşit B. olduğu ortaya çıktı. Şanlıurfa da her hangi bir eylem hazırlığında olmadıkları belirlenen örgütün yapılanma aşamasında olduğu açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonun da El Kaide örgütüne yönelik 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 112 kişi gözaltına alınmıştı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde El Kaide Örgütünün Mehmet Doğan gurubuna yönelik Şanlıurfa merkezli olarak 3 ilde düzenlediği operasyonlarda yapılanma aşamasında olan örgüt çökertildi.

Geçtiğimiz günlerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa merkezli olarak 3 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda 6 kişiyi gözaltına almıştı. Şanlıurfa da 1, Birecik ilçesinde 3, Adana'da 1, İstanbul'da da 1 olmak üzere gözaltına alınan 6 kişinin evlerinde yapılan aramada çok sayıda örgüte ait ikaz name, esrar name, cihat name, hareketlilik name, İslami kitap, Mehmet Doğan ve Usame Bin Ladin'in fotoğrafları ile Afganistan'da düzenlediği intihar saldırısında 7 CIA görevlinsin ölümüne yol açan Ürdünlü Doktor Humam Halil Abu Mulal El Malavi'nin Türk eşi Defne Bayrak'ın Usame Bin Ladinle ilgili yazdığı kitapta ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Reşit B.'nin terör örgütü El Kaideye bağlı Mehmet Doğan grubun Şanlıurfa İl sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Reşit B.'nin 1 yıldan bu yana Şanlıurfa da İl sağlık Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü öğrenildi. İstanbul'da yakalanarak Şanlıurfa'ya getirilen örgütün İl Sorumlu yardımcısı Yusuf Ç.'nin ise Türkmeydanı Mahallesi'nde bulunan Hayrullah camisinin İmamı olduğu belirlendi. Gözaltına alınan El Kaidecilerin örgütün Türkiye genelinde yapacağı eylemleri benimsedikleri, her hangi bir elem hazırlığında olmadıkları, İl genelinde yapılanma aşamasında oldukları açıklandı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgulamaları tamamlanana 6 kişi dün adliye ye çıkartıldı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliye ye getirilen El Kaidecilerden 1 kişi, Kahraman B. savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen örgütün Şanlıurfa İl Sorumlusu Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Reşit B., örgütün sorumlu yardımcısı cami İmamı Yusuf Ç. ile Yalçın U. çıkardıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Yasin Y. ve Fevzi A. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber