TEKEL işçileri tebligata cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tek Gıda-İş Sendikası, Ankara Valiliği'nin TEKEL işçilerinin kaldığı çadırların sökülmesi yönündeki tebligatına yanıt verdi.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ve sendikanın Genel Sekreteri Mecit Amaç tarafından gönderilen cevap yazısında, TEKEL işçilerinin işyerlerinin hükümet tarafından alınan kararla kapatıldığı ve sözleşmelerinin feshedildiği anımsatıldı.

TEKEL işçilerinin 657 sayılı yasanın 4-C maddesi kapsamında istihdam edilmek istendiği belirtilen yazıda, hükümet tarafından alınan, uygulanan eylemin, Anayasa'ya ve Türkiye tarafından onaylanan uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu savunuldu.

Tek Gıda-İş Sendikası ve Türk-İş'in imkanları ölçüsünde üyelerinin barınmalarına destek olmasından daha doğal bir şeyin bulunmadığı bildirilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Ankara'da yaşanan olumsuz hava koşulları dikkate alındığında bütün olumsuzluklara rağmen halkı rahatsız etmeden, mümkünse çiçeği sapından koparmadan, asil ve demokratik duruş sergileyen TEKEL işçilerine Sayın Valiliğinizin uyarısı üzerine kefen giydirilmediği de tarafınızca bilinmektedir. Yine bu anlamda 'ideolojik gruplar' gibi adlandırılan kişi ya da kesimler TEKEL işçilerine destek için gelen halkımızdan başkaları değildir. Kaldı ki böyle kişi veya kurumların varlığının ilgililere söylenmesi halinde gerekli tedbirler alınabilir.

TEKEL işçileri Anayasa ve yasalardan doğan demokratik haklarını kullanırken sendika olarak üyelerimize sahip çıkmaya çalışmak da bizim yasal sorumluluğumuzdur. Bu nedenle Sayın Valiliğinizce gerekli hassasiyet gösterilerek daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması yönünde anlayışlı olunacağı düşüncesiyle gereğini bilgi ve değerlendirmelerinize arz ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber