TEKEL işçileri soğuğa rağmen eylemde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKEL işçilerinin eylemi devam ediyor. Dondurucu soğuk havaya rağmen eylemlerine devam eden TEKEL işçileri, çadırların önlerinde yaktıkları ateşin etrafında toplanarak ısınmaya çalışıyor. TEKEL işçilerinin eylemine TÜRK-İŞ'e bağlı merkezi Ankara'da olan sendikaların genel başkanları ve merkez yöneticileri de oturma eylemi başlatarak destek verdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek 4-C Yasası'nı protesto eden TEKEL işçilerinin oturma eylemi 43. gününde de devam ediyor. TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde kurdukları çadırlarda soğuk havaya rağmen eylemlerine devam eden TEKEL işçilerine bazı sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Çadır önlerinde yaktıkları ateş etrafında toplanarak soğuk havadan korunmaya çalışan işçilere, TÜRK-İŞ'e bağlı merkezi Ankara'da olan sendikaların genel başkanları ve merkez yöneticileri de oturma eylemi başlatarak destek verdi. Başkanlar çadırları tek tek dolaşarak TEKEL işçileri ile bir süre sohbet etti. Yaktıkları ateş etrafında toplanan işçiler türküler söyleyip, halay çekerek ısınmaya çalıştı.

Öte yandan, TÜRK-İŞ'in çağrısı üzerine işçi ve memur konfederasyonları temsilcileri bugün TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi.

TEKEL işçilerine gençlerden destek

Beyoğlu'nda bir grup genç, TEKEL işçilerine destek için yaptıkları eylemde kendilerini restorana kilitledi.

TEKEL işçilerine destek vermek isteyen yaklaşık 15 kişilik bir grup, Beyoğlu'ndaki bir restoranı işgal etti. Restoranın üst katına çıkarak eylem yapan gençler, polis engeline karşı kapıları kilitledi. Pankart açan gençlerin eylemi devam ederken, polis grubu ikna etmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber