30 personelin alınacağı 4 aylık iş için 200 kişi başvurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşkur yetkilileri, başvuru yapıldığı sırada 4 aylık işe girenlerin yeşil kartlarının iptal edileceğini söylemesi üzerine birçok vatandaş işe girmek için müracaatından vazgeçtiği dikkat geçti.

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde İşkur'un toplum yararına çalışma projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde temizlikçi olarak alınacak 30 personel için 200 kişi müracaat etti. Müracaat sırasında izdiham yaşandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda temizlik işçisi olarak 4 ay çalıştırılmak üzere 30 kişi alınacağını duyan işsiz vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Çukurca Halkeğitim Merkezi Müdürlüğüne akın etti. Yaklaşık 200 kişi iş için müracaat etmesi sırasında İş-Kur yetkilileri başvuruları almakla zorlandı. Başvurular sırasında zaman zaman izdihamda yaşandı.

Müracaatlar sonunda Çukurca noterliği ve Kaymakam Abdullah çiftçi huzurunda yapılacak kura sonucu 30 kişi 4 ay boyunca iş sahibi olacak. İşkur yetkilileri, başvuru yapıldığı sırada 4 aylık işe girenlerin yeşil kartlarının iptal edileceğini söylemesi üzerine birçok vatandaş işe girmek için müracaatından vazgeçtiği dikkat geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber