TEKEL eyleminde Erdoğan devreye girdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekel işçilerinin yaptığı eylemle ilgili olarak Başbakan Erdoğan Türk-İş'in görüşme talebine olumlu yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş'le şu ana kadar bir kaç kez görüşme yaptığını belirterek, ?Tekrar bir görüşme yaparım? dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısından çıkarken, bir gazetecinin, ?Türk-İş'le görüşeceğiniz belirtiliyor? sözleri üzerine, ?Zaten ben şu ana kadar Türk-İş'le bir kaç kez görüşme yaptım. Şimdi tekrar bir görüşme yaparım, yani benim için o noktada bir mani yok? dedi.

?Size ulaşan bir randevu sözkonusu mu?? sorusuna Başbakan Erdoğan, ?Dün aramışlar, randevu talebinde bulunmuşlar galiba? yanıtını verdi. Erdoğan, ?Olumlu mu yaklaşıyorsunuz?? sorusunu ise ?Olumlu yaklaşırım? diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, ?IMF konusunda belirsizlik ne kadar erken kalkarsa o kadar iyi olur? sözlerinin hatırlatılması üzerine de ?Hayırlısı olur inşallah? dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis'ten ayrılmadan önce, Kayseri Hisarcık Yeni Belediyespor Kaya Kulübü sporcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Tekel işçisine liseli desteği

İZMİR'de, yaklaşık 40 liseli, Ankara'daki eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine Konak Meydanı'nda oturma eylemi yaparak destek verdi. Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi önünde kurdukları naylon çadırda cuma gününe kadar oturma eylemlerini sürdüreceğini söyledi.

Ankara'daki Tekel işçilerine İzmir'den de destek geldi. Konak Meydanı'nda toplanan, Dev Lis üyesi olduklarını söyleyen 40 genç, Tekel işçilerine destek açıklaması yaptı. Sosyalist Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanı Semra Uzunok da eylem yapan liselilere destek verdi. Uzunok burada yaptığı konuşmada, ?Ankara'nın sokaklarında genel grev sloganları yükseliyor. İzmir'de Kent A.Ş. işçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı işten çıkartılan Park- Bahçe çalışanları ve milyonlarca işçi işsiz Tekel İşçilerinin başlattığı mücadeleye destek veriyor. Sokaklarda işçiler haklarını ararken işçilerin oylarına talip olanlar, bugün demokrasi havariliğine soyunan AKP, laiklik tekelini elinde tutan CHP ne yapıyor?? dedi.

Daha sonra liseli gençler, kurdukları çadırlarda eylem başlattı. Gençler cuma gününe kadar Tekel işçilerine destek amacıyla oturma eylemine devam edeceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber