Ceketli tacizle suçlanan müdür Bilecik'e atandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 19:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURDUR'da Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi 27 yaşındaki F.B'yi ?Siz çocuk yapmayı bilmiyorsunuz, kadının üzerine ceketimi koysam hamile kalır? ve ?Nasıl tokalaşıyorsun benle, yeni gelinin şey tuttuğu gibi? diyerek taciz ettiği öne sürülen Şube Müdürü 44 yaşındaki V.S., Bilecik'e atandı.

Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü V.S., geçen Ekim ayında emrinde görev yapan kadın ziraat mühendislerine sözlü cinsel tacizde bulunduğu, devlet yöneticilerine hakaret ettiği, maiyetindeki memurlara baskı yaparak siyasi tartışma yaratmak istediği gerekçesiyle Valiliğe dilekçe ile şikayet edildi. Şikayet dilekçesinde, V.S.'nin odasına giren kadın ziraat mühendisleri F.B. ve N.D. ile tokalaşırken F.B'ye ?Nasıl tokalaşıyorsun öyle, şimdi bir söz söylerdim ama söylemeyeyim. Yeni gelinin şey tuttuğu gibi? dediği öne sürüldü. Şikayet üzerine Valilik tarafından yürütülen soruşturmada V.S. ile ilgili karar çıkmazken, bu kez aynı şikayet Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na yapıldı. Şikayet üzerine Bakanlık müfettiş görevlendirip soruşturma başlattı.

Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, soruşturma sonunda Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü V.S.'nin, aynı görevle Bilecik'e atandığını söyledi. Şube Müdürü V.S.'nin önümüzdeki günlerde Burdur'dan ayrılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber