'Devletin öğretmeni düşük performanslı olabiliyor'

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, devlet okullarındaki bazı öğretmenlerin performansının, özel okullardaki öğretmenlere göre biraz daha düşük olabildiğini söyledi

Küçük, ?Özel okullardaki öğretmenlerin raporlu, izinli gün sayısı çok az olmaktadır. Yakınını kaybeden bir özel okul öğretmeni bile belki bir, iki gün aradan sonra öğrencisinin başına dönmektedir? dedi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin ?Okulda Yenilenme? konulu sempozyumu dün başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, resmi okullarda olumlu gelişmeler yaşanırken, özel okullarda da eğitimin kalitesini artırma yönünde kayda değer gelişmelerin sağlandığını vurguladı. Küçük, özel okullardaki başarı oranının kimi kesimlerce eleştirildiğini ifade etti. Küçük, ?Özel okulların başarılı olmasının temelinde, çok çalışmaları yatıyor? diye konuştu. Özel okulların aynı zamanda ticari kurumlar olduğuna dikkati çeken Küçük, şöyle devam etti: ?Bundan dolayı yöneticisini çok iyi seçiyor, öğretmenini çok iyi seçiyor ve öğrencisi çok çalışıyor. Başarıyı da bu getiriyor ama üzülerek söylüyorum ki devlet okullarımızdaki bazı öğretmenlerimizin performansı biraz daha düşük olabiliyor. Özel okullardaki öğretmenlerin raporlu, izinli gün sayısı çok az olmaktadır. Yakınını kaybeden bir özel okul öğretmeni bile belki bir, iki gün aradan sonra öğrencisinin başına dönmektedir. Başarıyı da bence bu getiriyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber