Isparta'da komandonun karavanasına fesat karıştı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ocak 2010 11:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta'da komandonun karavanasına fesat karıştı. İhalelerde yolsuzluk iddiasıyla 4 asker tutuklandı, 10 sivil gözaltına alındı. Çankırı'da yoksula dağıtılması gereken kömürü satan 3 kamu görevlisi yakalandı

ISPARTA Eğirdir Dağ Komando Taburu, yolsuzluk skandalı ile çalkalanıyor. Vurgun, askeri savcılığa ulaşan ihbarla ortaya çıktı. İhbar mektubunda, okulun gıda ve diğer ihtiyaçları için gerçekleştirilen alım ve ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, daha düşük fiyat veren firmaların tercih edilmediği, ürünlerin eksik teslim alındığı ileri sürüldü. İddialar arasında süt alımında 10 ton üzerinden fatura kesilmesine rağmen 7 ton süt teslim edildiği suçlaması da yer aldı.

ODA BAŞKANI DA VAR

Askeri savcılık, satın alma biriminde görevli bir yüzbaşı, iki üsteğmen ve bir astsubayın ifadelerine başvurdu. Mahkemeye sevk edilen 4 kişi 'ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet' iddiasıyla tutuklandı. Askeri savcılık, dosyayı daha sonra sivil savcılığa iletti. Soruşturmanın sivil ayağında aralarında Isparta Ticaret Borsası Başkanı A.A.'nın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

290 AİLEYE VERİLECEKTİ

Çankırı'da ise bir ihbarı değerlendiren polis, valilikçe belirlenen 290 aileye dağıtılmak için gönderilen 3 bin ton kömürün, eksik dağıtıldığını ya da dağıtılmış gibi gösterilip satıldığını belirledi. 3 kamu görevlisi gözaltına alındı, 78 torba kömür ele geçirildi.

Ufuk TÜRKYILMAZ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber