Sigaraya tekrar başlama nedeni çevre baskısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sigarayı bırakan birçok insan bir nedenle sigaraya tekrar başlıyor. Uzmanlar, tiryakilerin sigaraya tekrar başlamasının nedeninin çevre baskısı olduğunu ifade ediyor.

Kocaeli Devlet Hastanesi doktorlarından Turan Şahiner, birçok vatandaşın sigarayı bıraktıktan sonra çevre baskısı nedeniyle tekrar başladığını söyledi. Şahiner, sigara tiryakilerinin, sigarayı içme bahanelerinin ise sosyal ilişkileri kolaylaştırdığını, psikolojik olarak rahatlattığı yönündeki düşünceleri olduğunu belirtti.

Sigara içmeyi bırakan bir tiryakinin, sigara içmeye başlamasının birçok bahanesi olduğunu kaydeden Şahiner, diğer sigara tiryakilerinin sigara içmeyi bırakan kişiye zorla sigara ikram etmelerinin, tekrar başlamalarının en büyük nedenlerinden biri olduğunu kaydetti. Şahiner, diğer nedenleri ise şöyle anlattı: "Sigaraya başlama nedenleri kötü bir gün geçirilmesi, bir yakının ölmesi veya tek bir nefesten bir şey sanılıp içilmesi."

Bu tip durumlarda dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Şahiner, vatandaşların, bütün iradesini topladıktan sonra bir çırpıda onca emeği harcamamaları gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber