İstanbul, karla uyandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar ve yağmur Marmara ve Ege'yi etkisi altına aldı. Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı bazı noktalarda hayatı olumsuz etkiledi.

Köprülerde, şehiriçi TEM Otoyolu ve D100 karayolunda yoğunluk oluştu. Bağcılar, Bahçelievler ve Bakırköy'de kar araç trafiğinin yavaş ilerlemesine neden olurken yayalar da yürümekte zorluk çekti. Birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi.

İstanbul'un özellikle yüksek bölgelerinde etkisini gösteren kar yağışının en yoğun olduğu ilçeler: Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar ve Başakşehir. Taksim'de de kar yarğışı etkili oldu.

Karayolları ve Belediye ekipleri gece boyunca kar küreme çalıması yaptı. Akşam saatlerinde, kar yağışından etkilenmemek için sokağa hazırlıklı çıkan vatandaşlar şemsiyeleri ile korunurken hazırlıksız çıkan vatandaşlar koşar adımlarla yürümek zorunda kaldı.

Boğaz'da gemi trafiği hava muhalefeti nedeniyle tek yönlü devam ediyor. Tehlikeli yük taşıyan gemi ve tankerlere ise geçiş izni verilmiyor. Kar yağışı ve şiddetli rüzgar deniz ulaşımını da etkiledi.

Buna göre Bursa-Kadıköy-Kabataş, Armutlu-Armutluk / Yenikapı-Bostancı Bandırma/ Yenıkapı-Bostancı Yenikapı/ Bandırma İDO hızlı feribot ve dış hat deniz seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Gece boyunca aralıksız devam eden kar yağışı yüzünden, kar kalınlığı kentin yüksek kesimlerinde 15 santimetreye kadar ulaştı.

Trakya da etkilendi

Kar yağışı nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde de hayat durma noktasına geldi. Tekirdağ-İstanbul ile Tekirdağ-Malkara karayolları trafiğe kapandı. Bölgede, çok sayıda kaza meydana geldi.

Kar yağışı TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde, ulaşımı yer yer aksatıyor. Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesi düştü. Boğaz'da gemi trafiği çift yönlü durduruldu. Balıkesir'in Edremit ilçesini Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan Kaz Dağları eteklerindeki yolda mahsur kalan 90 kişi 8 saat sonra kurtarıldı.

İstanbul, Bursa ve İzmir istikametine gidecek araçların, yola zincirsiz çıkmasına izin verilmiyor. Bursa-Yalova karayolu buzlanma nedeniyle bir TIR'ın devrilmesi sonucu 4 saat süreyle ulaşıma kapalı kaldı.

Edirne'deki Tunca Nehri taşınca, bölgede su baskınları oldu. Edirne'deki Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleri trafiğe kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber