ATM'ler 3 yıl ortak kullanılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Rekabet Kurulu, "ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü"ne 3 yıl süreyle bireysel muafiyet verdi.

Kurulun konuya ilişkin kararı, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre Kurul, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş'nin (BKM) 26 banka arasında gerçekleştirilen ve banka müşterilerinin sahip oldukları banka kartıyla diğer bir bankanın bankomatından para çekme ve bakiye sorma işlemleri yapabilmesine yönelik imzalanan "ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü"ne süresiz muafiyet tanınması talebini 28 Ocak 2010 tarihli toplantısında değerlendirdi.

Kurul, 1 Ekim 2009 tarihinde başlanan "ATM Banka Kartı Paylaşımı Platformu Protokolü"ne rekabeti kısıtlayıcı olabilecek hükümleri nedeniyle üç yıl süreyle muafiyet tanındı. Rekabet Kurulu, BKM'nin süresiz muafiyet talebini ise kabul etmedi.

Rekabet Kurulu, banka kartı sahiplerinin bu uygulamadan yararlandığında, bankaların birbirlerine ödeyecekleri takas komisyonları konusunda bilgilendirilmesini de hükme bağladı. Karar uyarınca BKM, takas komisyonunun düzeyi konusundaki bilgileri web sitesinde yayınlayacak.

Bu arada Kurul, bankaların söz konusu işlemler için kart sahiplerinden ücret alması konusunu ise bankalar arası rekabeti sınırlayıcı nitelikte bulmadığından, buna ilişkin bir yükümlülük getirmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber