Erdoğan: Yaşadıklarımı anlatırsam, ülkem kaldırmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başını kuma gömerek sorunları yok sayanların, o sorunların daha kronik hal almasına neden olarak çok büyük kötülük yaptıklarını ifade ederek, "Geçmişte bu yanlışlara biz de düştük, onu da söyleyeyim ama şimdi bu yanlışlarla yüzleşme dönemidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumunca (USAK) düzenlenen "Değişen Dengeler ve Türkiye'nin Artan Önemi" konulu konferansta konuştu.

Yüzyıllardır tüm farklılıkları zenginlik olarak gören, herkesi hoşgörü içinde bir arada yaşatabilen bir kültüre yakışmayan siyasi hataları bir kenara bıraktıklarını, sorunlarla yüzleştiklerini, toplumsal barışı güçlendirecek adımları attıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim yapmaya çalıştığımız, güçlü bir çözüm iradesi ortaya koyarak Türkiye'de birlik, beraberlik ve bütünlüğü tesis etmek, kardeşliği daha da pekiştirmektir. Kürt meselesinin hatta Kürt kelimesinin bu ülkede bir tabu olarak görülmesi, tartışılmaması, konuşulmaması, telaffuz edilmemesi, soruyorum, acaba terörü önlemiş midir yoksa tam tersine terörü beslemiş midir? Bazı inanç gruplarının sorunlarının görmezden gelinmesi Türkiye'ye ne kazandırmıştır? Azınlıkların yok sayılması Türkiye'ye, demokrasimize ne kazandırmıştır? Hiçbir şey kazandırmamış, tersine kaybettirmiştir. Başını kuma gömerek sorunları yok sayanlar, o sorunların daha kronik hal almasına neden olarak çok büyük kötülük yapmışlardır. Geçmişte bu yanlışlara biz de düştük, onu da söyleyeyim ama şimdi bu yanlışlarla yüzleşme dönemidir."

Demokratikleşme noktasında, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinde, hiçbir zaafı, yavaşlamayı kabul etmediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Demek ki sırtımızda o zaman küfe yoktu. Yumurta küfesini kast ediyorum ama şimdi yumurta küfesini alınca bu küfenin içindeki bu yumurtalar sorunları teşkil ediyor. Bunları şimdi bizim tek tek sırtımızdan atmamız lazım. Nasıl atacağız, sorunları çözerek. Bunlar Türkiye'nin geleceğini çok yakından ilgilendiren, gelecek nesillerin yaşayacağı modern Türkiye'nin sağlam, demokratik temellerini bugünden atan girişimlerdir. Hükümet olarak taviz vermemiz, hız kesmemiz asla söz konusu olmayacaktır. Bedeli ne olursa olsun söz konusu olmayacaktır."

Erdoğan "peygamber gibi" benzetmesi yapan partilinin ihracını istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında "peygamber gibi anılan başbakan" ifadesini kullanan AK Parti Aydın eski İl Başkanı'nın partiden ihraç edilmesi için talimat verdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Uluslararası Stratejik Araştırma Kurumu (USAK)'nda katıldığı bir toplantıda, gündeme yönelik soruları cevapladı.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un sözleriyle ilgili sorulara cevap verdi.

Erdoğan, eski il başkanının bir toplantıda, 'Peygamber gibi anılan bir başbakan' ifadesini kullandığını' belirterek, "Benim partimde böyle insan barınamaz. Arkadaşlarıma da gerekli talimatı verdim. Ya istifasını alın, ya ihraç edin." dediğini aktardı. (CİHAN)

Yaşadıklarımı anlatırsam, ülkem kaldırmaz

USAK'ın düzenlediği konferansa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtladı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Ben eşimin yaşadığı bir olayı anlattım. Bu olayı 3 yıldır dile getirmemiştik. Gereken yerlere söyledik mi? Evet, gereken yerlere iletildi. Ama gerilim istemediğimiz için bunları kamuoyuyla paylaşmadık. Her şeyi her zaman konuşamıyorsunuz, belki emekli olduktan sonra bunları konuşabiliriz. Ben ülkemde gerilim istemiyorum. Sadece bu değil bir çok şey yaşadık. Yaşadıklarımı anlatırsam olmaz çünkü ülkem henüz kaldırmaz. Gerekirse belki siyaseti bıraktıktan sonra yaşadıklarımı kaleme almak suretiyle paylaşırım. Benim eşim Türkiye'nin çok önemli bir sanatçısını hastanede ziyaret etmek istiyor ama kabul edilmiyor. Bu yapılanların akılla izahı olabilir mi? Bunun demokrasiyle, laiklikle alakası olabilir mi? Siz hastaneye Başbakan'ın eşinin gelmesine engel oluyorsunuz. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber