Emeklilerden Tekel işçisine destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emekli-Sen üyesi bir grup, Tekel işçilerine destek amacıyla açlık grevi başlattı.

Sendika Genel Başkanı Veli Beysülen, sendika genel merkezinde, açlık grevi öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezinde devam eden Tekel eylemini ilk gününden bu yana desteklediklerini söyledi. Ankara halkının ve etraftaki esnafın eyleme verdiği desteğin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Beysülen, şöyle konuştu:

"Bu destekle Türkiye emekçi halkının dayatılan uluslararası sermaye programını reddettiği açıkça ortaya çıkmıştır. Bütün bu gerçeklere gözünü kapatan hükümet ise girişimlere rağmen sorunun çözümü konusunda gerekli adımlar atmayarak 4/C'yi dayatmaya devam etmiştir.

Bir emekli örgütü olmamızdan dolayı üyelerimizin iş bırakarak destek verme olanağı yoktur. Bunu dikkate alan Merkez Yürütme Kurulumuz, çalışanların iş bırakmak suretiyle destek verdikleri bugün, başta genel merkezimiz olmak üzere tüm şube temsilciliklerinde 1 günlük açlık grevi yapılmasını kararlaştırmıştır."

Beysülen, iş bırakma eylemi kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldıktan sonra açlık grevini sendika genel merkezinde sürdüreceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber