Gül, Meclis'teki kavgayı değerlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Genel Kurulunda yaşanan tartışmaya ilişkin, ?Olup bitenler gerçekten meclisin mehabetiyle uyuşmayan üzücü olaylardır. Bunların tekrarlanmasını hiçbir zaman istemeyiz ama işte demokratik siyasi mücadeleler zaman zaman bu şekilde çok gergin bir hal alabiliyor? dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tophane'deki ?Ali Baba Nargile Salonu?nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ?Gündemde bir GATA tartışması var. Sayın Başbakan'ın, Sayın Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları oldu. Bu anlamda TBMM'deki tartışmalarda tatsız hadiseler yaşandı. Bu konudaki yorumlarınız nedir?? sorusu üzerine, şunları kaydetti:

?Son yaşanan süreç olarak eğer TBMM'yi kastediyorsanız, TBMM'de olup bitenler maalesef meclisin mehabetiyle uyuşmamıştır. Bu bakımdan çok üzücüdür gerçekten. Bunun tekrarlanmasını, ben, halkımız, milletimiz, hiçbirimiz istemeyiz. Eminim ki bütün milletvekilleri de neticede üzgündür olup bitenden... Sonra dediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti yüce meclisinin bir mehabeti vardır. Dolayısıyla ona herkesin, hepimizin dikkat etmesi gerekir. Onun ötesinde söylediğiniz konular hep eskide kalmış konulardır.?

Cumhurbaşkanı Gül, aynı gazetecinin, ?(GATA konusu geçmişte kaldı) diyorsunuz? sözleri üzerine, ?Bu konular hep geçmişte kalmış konulardır. Bildiğim kadarıyla da şu anda herkese hastaneler zaten açıktır. Zaman zaman belki yanlış uygulamalar olabilir? dedi.

Gül, bir gazetecinin, ?Mecliste yaşanan tatsızlıkla ilgili konunun taraflarıyla herhangi bir görüşme yapmayı düşünüyor musunuz?? sorusuna şu yanıtı verdi:

?Hayır. Söyleyeceğim kadar söyledim. Olup bitenler gerçekten meclisin mehabetiyle uyuşmayan üzücü olaylardır. Bunların tekrarlanmasını hiçbir zaman istemeyiz ama işte demokratik siyasi mücadeleler zaman zaman bu şekilde çok gergin bir hal alabiliyor. Zaman zaman olmuştur. Bunların tekrarlanması daima halkımızı, milletimizi, hepimizi üzer. Eminim ki partileri de çok üzer. Onun içi herkesin daha dikkatli olması, konuşurken üslubunun daha yapıcı olması, rencide edici olmaması, bunlar çok önemli şeylerdir. Ümit ediyorum ki buna herkes daha çok dikkat eder bundan sonra.?

EMASYA PROTOKOLÜ'NÜN KALDIRILMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir gazetecinin, ?EMASYA Protokolü'nün kaldırılması konusunda ne gibi bir değerlendirme yapacaksınız?? sorusunu yanıtlarken şöyle konuştu:

?Değerlendirme yapılacak bir şey yok. Şu anki Türk sistemine, Türk hukuk standardına, Türkiye'nin şu anda geldiği demokratik yapıyla zaten bağdaşmayan protokoldü. Karşılıklı olarak geçen de söyledim 'bunun kaldırılması uygundur' diye. Zaten Genelkurmay Başkanlığının da açıklaması bu doğrultuda. Hükümetin bu doğrultuda açıklamaları vardı. Dolayısıyla kaldırılmış oldu.?

Gül, bir gazetecinin ?Tekel işçileriyle bir uzlaşma sağlanamadı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusunu da şöyle yanıtladı:

?Tabii herkesin gerçekçi olması gerekiyor. Bugün yaşadığımız ekonomik şartlarda dünya en büyük ekonomik krizden geçerken, bütün ülkeler çok büyük bir şekilde etkilenirken Türkiye'de de şüphesiz ki ekonomik krizi hissettik. Burada bu kadar uzatmaya gerek olmadığı kanaatindeyim. Bunu konuşarak bugünkü gerçekler çerçevesi içerisinde dünya ekonomisinin, Türk ekonomisinin bütün çerçeveleri ve mevcut şartları içinde daha önce neler konuşuldu, bütün bunları alarak, bunu konuşarak bitirmek lazım. Böyle kış gününde tabii ki işçilerimizin mağdur olmasını da istemeyiz ama diğer taraftan yapılabilecekler neyse başka işçilerin hakları, hukukları bütün bunları dikkate alarak bunun çözülmesi lazım. Çok daha uzamaması lazım. Yeteri kadar uzadığı kanaatindeyim. Bununla ilgili zaten görüşlerimi, Türk-İş'i çağırarak konuştum. Zaten hükümetle, Sayın Başbakan'la düzenli görüşmelerimiz var. Onlara da fikirlerimi söyledim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber