Polislere 'oku' talimatı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, toplumun huzur ve güvenliğini sağlayan polisin okuyarak, eğitim alarak daha donanımlı hale geleceğini ve bu sayede görevinde de başarılı olacağını söyledi.

Emniyet Müdürü Özdemir, polis memurları, amir ve müdürlerini kısa sürekli eğitimden geçiriyor. Personele, ''problem çözme teknikleri, liderlik eğitimi, psikolojik kriz ve müdahale, savunma teknikleri'' gibi konularda eğitim veriliyor.

Okullarda görev yapmak üzere yetiştirilen yeni ''okul polisleri''nin eğitim sertifika töreninde konuşan Özdemir, görev anlayışlarının halkla kaynaşmayı ve halkın güvenini kazanmaya yönelik olduğunu bildirdi. Halkın güvenini kazanan polisin başarılı olamama ihtimali bulunmadığını belirten Özdemir, vatandaşın sorunlarına yönelik etkin görev anlayışını hedeflediklerini bildirdi.

Özdemir, eğitimli insanın yaptırım gücünün yüksek olacağını ve önündeki engelleri daha kolay aşacağını söyledi. Ankara polisinin sürekli eğitimden geçerken, görevini de aksatmadan yürüttüğünü kaydeden Özdemir, eğitimli insanın donanımlı olacağını, donanımlı insanın ise yaptığı görevini daha kolay yerine getireceğini kaydetti.

Ankara polisinin ''sürekli okuyarak'' kendilerini yetiştirmesini isteyen Özdemir, ''Görevinizle ilgili konularda yayınları takip edin. Akademik yayınları okuyun. Bu sayede aşamayacağınız engel, başaramayacağınız iş yoktur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber