VakıfBank'tan 'Tekel çalışanlarının hesabı' açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2010 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıfbank, Tekel çalışanlarının hesaplarıyla ilgili çıkan haberlere, 'itibar ve güvenilirliğini zedelediği' gerekçesiyle tepki gösterdi. Kamuoyunda Tekel olarak bilinen Tütün, Tütün Mamülleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ'nin (TTA AŞ) personeli olan mudilerinin ücret, maaş ve diğer ödemelerine uzun yıllardır aracılık yaptığını ifade eden banka, bu hesaplardaki para hareketleri konusunda bilgi sızdırdığı yönündeki iddiaları reddetti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vakıfbank, bu kapsamda Tekel'in talimatı doğrultusunda son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan kıdem ve ihbar tazminatı gibi tutarların şirket personelinin banka nezdindeki hesaplarına aktarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bankamızın bireysel ürün ve hizmetlerinde müşteri memnuniyetinin artırılması amacıyla varlıklarının otomatik olarak yatırım hesaplarında değerlendirilmesi uygulaması mevcuttur. "Havuz Hesabı" olarak adlandırılan ve sektörde de benzerlerine rastlanan bu uygulama, Banka ile müşteriler arasında imzalanan Bireysel Ürün ve Hizmet Paketi Sözleşmesi tahtında Bankamızca müşteriye karşı üstlenilen bir yükümlülük olup, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde Bankanın sözleşmeden kaynaklanan hukuki sorumluluğu doğacaktır. Kurum personeli içinden sınırlı sayıda "Havuz Hesabı" talimatı vermiş olanların, gün sonunda hesap bakiyelerinin 250 TL'yi aşan kısmı, talimatları gereği genel uygulamamız çerçevesinde otomatik olarak sistem tarafından yatırım hesabına aktarılmış ve yatırım fonu alınmıştır.

TTA AŞ personelinin bilgisi dışında paralarının yatırım hesaplarına aktarılması iddiası tümüyle asılsızdır. Bu işlemler mudilerin vermiş oldukları "Havuz Hesabı" talimatı doğrultusunda gerçekleştirilmiş olup, bankacılık mevzuatına uygun işlem yapılmıştır. Bu uygulama, sadece müşterinin talimatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Müşterilerin talimatı dışında işlem yapılması mümkün değildir. Çeşitli mecralarda basında yapılan açıklamalarda belirtildiği şekilde "VakıfBank'ın TTA A.Ş. işçilerinin hesaplarına yatırılan ödemeleri mudilerin bilgisi dışında yatırım hesabına geçirdiği" iddiası doğru değildir. Ayrıca, bu işlemler için diğer müşterilerimizde olduğu gibi kurum çalışanlarından da herhangi bir masraf tahsil edilmemiştir. Bu yorumların bilgi eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber