Bozdağ, Danıştay'ın katsayı kararını eleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelere giriş sınavında uygulanan katsayı düzenlemesini iptal eden Danıştay'ı eleştirdi. Bozdağ, ?Danıştay mahkeme kararıyla kendini YÖK'ün yerine koymuştur. Ben böyle bir karardan dolayı bir hukukçu olarak utanıyorum, hicap duyuyorum. Danıştay'ın verdiği karar Anayasa'ya aykırıdır? dedi.

Yozgat'ta sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Bekir Bozdağ, Danıştay'ın katsayı kararının bir haksızlığı ve hukuksuzluğu katmerli hale getirdiğini ileri sürdü. Kararın, Anayasa'ya, YÖK Yasası'na, Milli Eğitim Temel Kanunu'na ve Danıştay'ın oluşturduğu içtihatlara aykırı olduğunu iddia eden Bozdağ, ?Haksızlığı ve hukuksuzluğu pekiştiren, adaletsizliği içtihatla ayakta tutan bir karardır. Bu kararla öğrenciler arasındaki haksızlık daha kötü bir hale gelmiştir. Ama şunu herkesin bilmesi lazım. Hiçbir haksızlık, mahkeme karar verdi diye haklı olmaz. Hiçbir hukuksuzluk, mahkeme karar verdi diye hukuki hale gelmez? dedi.

Danıştay'ın bu kararla kendisini YÖK'ün yerine koyduğunu söyleyen Bekir Bozdağ, ?Bugüne kadar ?ben bilmem, bu konu YÖK'ün taktirindedir, YÖK bilir' diyen Danıştay, maalesef hukuki olmayan bir kararla bunu ?YÖK bilmez ben bilirim. Bu benim yetkimdedir' demiştir. Ben böyle bir karardan dolayı bir hukukçu olarak utanıyorum, hicap duyuyorum. Hukukun bütün ilkelerini çiğneyen bir kararın altına imza konabiliyor. Ben bunu da milletin taktirine bırakıyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber