Hastanelerde 12 bin 624 güvenlik elemanı çalışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüm hastanelerde, hasta, hasta yakınları ve çalışan personelin güvenliğini sağlamak üzere, 12 bin 624 güvenlik elemanının görev yaptığını bildirdi.

Akdağ, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın, ?İstanbul Kartal ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Özertürk'ün, 15 Ocak 2009 günü, hematoloji uzmanı Dr. Dilek Argon'a hastanede uyguladığı iddia edilen şiddet olayına? ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Olay hakkında, bakanlıkça müfettiş görevlendirildiğini belirten Akdağ, yapılan soruşturma sonucunda, Başhekim Özertürk ve Dr. Argon'un karşılıklı münakaşada bulunduklarının tespit edildiğini ifade etti. Akdağ, ?Yusuf Özertürk, başhekimlik görevinden kendi isteğiyle ayrılmış olsa da müfettiş raporuna istinaden, Devlet Memurları Kanunun 125/C maddesine göre, 'aylıktan kesme' cezasıyla cezalandırılmıştır. Ancak ilgilinin yaptığı itiraz üzerine, idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir? dedi.

Bakan Akdağ, ?çocuk ve kadınlara yönelik şiddet hareketleriyle töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için alınacak tedbirler konulu? Başbakanlık genelgesiyle bu konuda Bakanlığa düşen görev ve sorumlulukların belirlendiğini kaydetti.

?Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede sağlık personelinin rolü ve uygulanacak prosedürler eğitimi? protokolünün 3 Ocak 2008'de Sağlık Bakanlığı ile aileden sorumlu Devlet Bakanlığı arasında imzalandığını belirten Akdağ, program doğrultusunda, sağlık teşkilatı içinde izlenecek prosedürlerin net ve açık bir şekilde belirtildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ, ayrıca, tüm hastanelerde, hasta, hasta yakınları ve çalışan personelin güvenliğini sağlamak için 12 bin 624 güvenlik elemanının görev yaptığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber