Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için dilekçe toplanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) tarafından başlatılan Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirmesinin talep edildiği '70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' kampanyası Bursa'da da hayata geçirildi.

Bu kapsamda, kentte sözleşmeli olarak görev yapan 2 bin sözleşmeli öğretmene dilekçe gönderilerek kampanyaya destek vermeleri istendi.

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Müdürü Numan Şeker, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve şimdiki Bakan Nimet Çubukçu'nun, sözleşmeli öğretmen almayacaklarını ve sözleşmeli olanları da kadroya geçirecekleri yönündeki açıklamalarının beklentiye sebep olduğunu söyledi.

Mevcut sözleşmeli öğretmenlerin hala kadroya geçirilmediğini belirten Şeker, '70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' kampanyası ile sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini talep edeceklerini dile getirdi.

Bursa'da 2 bin sözleşmeli öğretmene dilekçe göndererek kampanyaya katılmalarını istediklerini belirten Şeker, kampanyanın 26 Şubat tarihine kadar devam edeceğini, toplanan dilekçelerin Genel Merkez aracılığı ile bakanlığa sunulacağını ifade etti. Şeker, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen alımından biran önce vazgeçmesini ve mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için gereğinin yapılmasını istediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber