CHP, İş Yasası'na iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Haber Giriş : 11 Temmuz 2003 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP, İş Yasası'na iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Anamuhalefet partisi CHP, İş Yasası'nın 8 maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP TBMM Grup Başkanvekili Oğuz Oyan, İş Yasası'nı kölelik ve baskı yasası olarak nitelendirdi. Oğuz Oyan, Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru öncesinde TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Oyan, 4857 sayılı İş Yasası'nın geçici işçiliği düzenleyen 7, çağrı üzerine çalışmayı düzenleyen 14, iş güvencesi ile ilgili 18...

...tahkimi düzenleyen 20, tazminat ile ilgili 21, haftalık çalışmayı düzenleyen 41, çalışma sürelerinin denkleştirilmesi ile ilgili 63. madde ile iş kollarının belirlenmesi yetkisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na verilmesine ilişkin 111. maddesinin iptalini istediklerini bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Oyan, iş güvencesini 30 işçi ile sınırlayan 18. madde ile tazminat ile ilgili düzenleme içeren 21. maddenin yürürlüğünün durdurulmasını da talep etti.

Oğuz Oyan, güçsüzden oy alarak iktidara gelen AK Parti'nin güçlüden yana tavır koyarak, iş ilişkilerini buna göre düzenlediğini ileri sürdü.

Türkiye'de yaklaşık 4 milyona ulaşan işsiz insanları da daha korumasız ve düşük ücretle çalışmaya mahkum ettiğini kaydeden Oyan, ''Bu kölelik ve baskı yasası değil de nedir?'' dedi.
imedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber