Balyoz operasyonunda generallere gözaltı

Haber Giriş : 22 Şubat 2010 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bugün başlayan operasyonların "delilleri yok edilmesi" şüphesi ile yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

'BALYOZ' SORUŞTURMASI KAPMASINDA 48 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balyoz soruşturmasıyla ilgili Türkiye genelinde muvazzaf ve emekli subayların da aralarında bulunduğu 48 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu illerde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında eski kuvvet ve ordu komutanlarının da bulunduğu toplam 48 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan ve aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı orgeneral Orgeneral İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da bulunduğu kişiler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getiriliyor.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul'da yapılan operasyonlarda, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ile emekli Albay Kubilay Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İstanbul polisinin yaptığı aramalar çerçevesinde gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ile 2 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Beşiktaş'taki evinde yapılan aramaların ardından gözaltına alınan emekli Albay Kubilay Aktaş da, emniyete götürülmek üzere yola çıkarıldı.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR

Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek

Emekli Orgeneral Engin Alan

Emekli Orgeneral Ayhan Taş

Emekli Korgeneral Ayhan Poyraz

Emekli Korgeneral Mustafa Çalış

Emekli Korgeneral Yavuz Yalçın

Emekli Tümamiral Özer Karabulut

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk

Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan

Emekli Albay Emin Küçükkılıç

Emekli Albay Kubilay Aktaş

Emekli Albay Ahmet Metin Dikici

Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Feyyaz Öğütçü

İŞTE EVİNDE ARAMA YAPILAN İSİMLER

Emekli Orgeneral Çetin Doan

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli

ESKİ GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANI SANCAR DA GÖZALTINDA

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten savcıların talimatı üzerine bugün yapılan gözaltılar kapsamında arandığı bildirilen ismin, eski Güney Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Lütfi Sancar olduğu, Sancar'ın İzmir Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldiği bildirildi.

Bugün İzmir'de emekli kıdemli albay Ü.Ö. ile ismi açıklanmayan emekli tuğgeneral daha önce gözaltına alınmıştı.

MEHMETÇİK VAKFI'NDAKİ BİLGİSAYARLARIN İMAJLARI ALINIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilciliği'ndeki arama sürüyor. Kadıköy Caddebostan Plaj Yolu Sokak Tan Apartmanı Numara 19 Daire 4 adresindeki Temsilciliğe polis ve savcılar bugün sabah 08.00 saatlerinde geldi. Sekiz kişilik ekibin aramaları sürüyor. Medyanın çekim yapmaması için apartman dairesinin pencelerinin perdeleri örtülmüş durumda. İçerde temsiliğin bilgisayarlarının imajlarının alındığı tahmin ediliyor. Kapının önünde medyanın bekleyişi sürüyor.

MEHMETÇİK VAKFI TEMSİLCİSİ PAŞANIN EVİNDEKİ ARAMA SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Istanbul Temsilcisi emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin Caddebostan Cemil Topuzlu Caddesi Numara 59 Kaya Apartmanı Daire 2 adresindeki konutundaki arama sürüyor. Aramaya Süha Tanyeri, eşi ve avukatı eşlik ediyor. Sabah saat 08.00 sıralarında başlayan aramayı sekiz kişilik bir ekibin gerçekleştirdiği öne sürüldü. Arama sürerken medyanın konut önündeki bekleyişi sürüyor.

ÖRNEK VE SAYGUN TERÖRLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Gözaltına alındıktan sonra Fatih Adliyesi'nda sağlık taramasında geçirilen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan caddesindeki yerleşkesine getirildi. İki paşanın sorguları İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor. Medyanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki bekleyişi sürüyor.

DELİLLERİN YOK EDİLMESİ ŞÜPHESİ İLE BAŞLADI

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bugün başlayan operasyonların "delilleri yok edilmesi" şüphesi ile start aldığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR İSTANBUL'A GÖNDERİLECEK

İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ile eski birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ise İstanbul'da gözaltına alındı. Bu kişilerin sabah erken saatlerde Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi. Öte yandan, Emekli Orgeneral Fırtına ile emekli asker olduğu belirtilen diğer 6 kişinin, haklarında yapılacak işlemin ardından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.

Ayrıca, 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi(SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Tanyeli'nin evlerinde arama başlatıldı.

EMEKLİ ORAMİRAL ÖĞÜTÇÜ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin İstanbul'daki operasyonlarda gözaltına alınan arasında eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de bulunduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Oramiral Ergin Saygun'un yanı sıra eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü de gözaltına alınarak, Fatih Adliyesindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi.

Yine sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getirilenler arasında Ali İhsan Çuhadaroğlu, Suat Aydın, Bülent Tuncay, Özer Karabulut ve Emin Küçükkılıç'ın da bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan emekli Albay Kubilay Aktaş'ın da sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete getirilmesi bekleniyor.

7 KİŞİ UÇAKLA İSTANBUL'A GETİRİLDİ

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi İstanbul'a getirildi.

Ankara Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 7 kişiyi taşıyan tarifeli uçak, saat 14.35 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanına indi.

Emekli Orgeneral Fırtına ve diğer 6 kişi, havalimanından polis araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne doğru yola çıkarıldı.

Memeurlar.net ve Ajanslar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber