Kuzu: Kapatma davası açılırsa seçime gideriz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Yargıtay Başsavcılığı tarafından AK Parti'ye kapatma davası açıldığı taktirde seçime gideceklerini açıkladı.

"Değişen Türkiye'de Yeni Anayasa Tartışmaları" konulu konferansa katılmak üzere Çorum'a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile bir süre görüşen Prof. Dr. Burhan Kuzu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının tutuklanması ve AK Parti hakkında kapatma davası açılacağı yönünde söylentiler var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu cevaplayan Kuzu, "Görülen bir dava var Erzurum- Erzincan hattında. Beni ilgilendiren hadisenin boyutu, kimin yetkili olduğu değil. Bugün İstanbul'da Ergenokon'a bakan savcılık davayı geri gönderdi. Oradaki olan olaylardan hemen sonra hiçbir inceleme yapmadan inceleme yapmadan dosyada ne var ne yok demeden Hakimler ve Savılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) toplanıp hakimleri görevden alınması çok yanlış karar. Benzeri İzmir'de yaşandı. HSYK'nın verdiği karar doğru gözükmüyor. Diyelim ki doğru bu durumda şunu anlamakta zorlanıyorum.

Yargıtay'ın balyoz gibi açıklaması yetmedi, Danıştay'ın açıklaması, bu yetmedi YARSAV'ın destek vermesi, Türkiye Barolar Birliği'nin açıklaması, bunlar da yetmesi 5'li 5'li ziyaretler bir de çelenk götürsünler oldu. Bu başkaldırıyı doğru bulmuyorum. Bu yargıyı çok yıpratıyor. Benim derdim yargıyı korumak. Yargı bu kadar kendini ortaya çıkarmamalı. Yargı üzerindeki bir siyah leke beyaz üzerindeki siyah leke gibidir. Tarafını kaybeden yargının kararına herkes şüphe ile bakar. Yargıtay bu ziyaretleri yaptı, bildiri de yayınladı. Yarın bu yargının önüne gelecek. Nasıl bakacaklar bu davaya ben de soruyorum.

Yargıçlar konuşmaz. Kararırını konuşturur. Bütün bu planlar projeler yürüyüşler başkaldırıların arkasında bu var. Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacak. Dava açarsa ne olur? AK Parti'ye dava açılırsa bizde seçime gideriz. Kararı vatandaş verecek. Oturup da daha önce 800 sayfa savunma yapacak bir halimiz yok. Başı sonu olmayan bir dava olur. Yargı ile alakalı olarak son dönemlerde yapılanlara bakın. Bir savcı yanlış karar veriyor. Tutuklayan hakim itiraz edin diyor üst mahkemeye karar veren yine hakim. Bunların bütün hesapları bizden soruyor. Ne güzel bir şey. Oğlan yargının kız yargının bizimle alakası yok. Bunların faturasını gel bizim partiye kes. Kurt kuzu misali" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaptığı telefon konuşmalarının basında yer alması ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Kuzu, "Sayın Gökçek dinlenirken teknik takibe kaldım heralde. O görüşme 7-8 ay önce çekilmiş. Nedense bu ay verdiler. Allah'tan kötü bir şey konuşmamışız" diye konuştu.

Yasa dışı dinlemelerin basında yayınlandığını milletin ne konuşulduğunun üzerinde dururken basın kuruluşlarının neden bunu yayınladığının üzerinde durmadığına işaret eden Kuzu, "Yasa dışı dinlemelere her zaman karşı oldum. İki kişi arasındaki konuşma hakim kararı ile dinlenebilir. Yasa dışı dinlemeler keşke olmasa. Bence basın bunun üzerinde durmalı. Yasa dışı dinleme konusunda açılmış 4 bin dava var. Yasa dışı dinlemeler sorgulanmalı. Yayınlanmamalı. Kimsenin konuşmaları yayınlanmamalı. Yasa dışı dinleme olmuş bunu yayınlamışsa dinleyen ve yayınlayan hakkında dava açılmalı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber