CHP'lilerin yardım dağıttığı okul öğretmenine soruşturma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 17:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

BİTLİS'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Güzelli Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Mehmet Yalçın'ın, Ankara'nın Yeni Mahalle Belediyesi'nden okulu için yardım istemesi, soruşturmaya neden oldu. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, okulun kitaptan başka hiçbir şeye ihtiyacının olmadığını söyledi. Köy öğretmeni Mehmet Yalçın hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Vali Yılmaz, "Siyasi şov yapılacak diye, hiçbir öğrenci rencide edilemez" dedi.

CHP milletvekilleri Fatma Nur Serter, Tekin Bingöl ve MYK Üyesi Savcı Sayan'ın, önceki gün Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Güzelli Köyü'nde Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından gönderilen yardım paketlerini dağıtması, köy öğretmeni Mehmet Yalçın hakkında soruşturma açılmasına neden oldu. Dağıtım sırasında bazı öğrencilerin ayağında yırtık ayakkabı ve terlikleri gören İstanbul Milletvekili Savcı Sayan, "Açılım yapan Başbakan önce bu ayakkabı açılımını yapsın. Bu terlik açılımını yapsın" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

'OKULUN KİTAPTAN BAŞKA İHTİYACI YOK'

Bitlis Valisi Yılmaz, konu ile ilgili olarak öğretmen Mehmet Yalçın hakkınde soruşturma başlatıldığını söyledi. Vali Yılmaz şu açıklamayı yaptı:

"Okul öğretmeninin ne Kaymakamlığımıza, ne de Güroymak Milli Eğitim Müdürlüğümüze okulun eksikleri ile herhangi bir başvuruda bulunmadığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili öğretmen hakkında yasal işlem başlattık. Milli Eğitim Müdürümüz ve Kaymakamımızın yaptığı yeni bir denetimde, okulun sadece kitap ihtiyacı bulunduğunu tespit edildi. Kaldı ki okul müdürlerimiz ile yaptığımız toplantılarda bu tür yardımların gizli ve kimseyi rencide etmeden dağıtımının sağlanmasını istiyoruz. Siyasi şov yapılacak diye hiçbir öğrenci rencide edilemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber