İki resim arasında müfettiş farkı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 08:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çorum Belediyesi'nde yetkileri alınarak telefonu bile olmayan bir odaya konulan 6 müdür ile ilgili olarak inceleme yapmak üzere valilik bir müfettiş görevlendirince, 6 aydır boş odada oturan müdürlere bilgisayar verildi, internet bağlandı

Çorum Belediyesi'nde yargı kararıyla görevlerine iade edilen 6 müdür, telefonu bile olmayan bir odaya konuldu. Müdürler de Ak Partili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın isteğiyle valilik konuyu incelemek üzere müfettiş görevlendirince, 6 aydır boş odada oturan müdürlere bilgisayar verildi, internet bağlandı.

Belediyede çalışan 6 müdür Temmuz 2009'da görevlerinden alınarak, birimlerine uzman olarak atandı. Bunun üzerine müdürlerin başvuruda bulunduğu Çorum İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vererek, müdürlerin kadrolarına iadelerini istedi. Belediye binasının zemin katında boş bir oda tahsis edilen 6 müdüre telefon ve bilgisayar verilmedi. Belediye Ekim 2009'da, görev iade kararının iptalini talep etti. Belediyenin yazısında, ?müdürlerin heyecan ve motivasyonlarını kaybetmeleri nedeniyle uzman olarak faydalanılmalarının uygun görüldüğü? belirtildi. Mahkeme ise başvuruyu reddetti.

Müdürler aralıkta, kendilerine karşı baskı ve taciz uygulandığını belirterek, Külcü ve Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çorum Başsavcılığı'nın soruşturma izni istediği İçişleri Bakanlığı, valiliğe durumu bildirerek inceleme yapılmasını istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Yılmaz Balcı'nın denetlemeye geleceğini öğrenen belediye yetkilileri, 6 aydır boş olan odaya biri diz üstü olmak üzere 6 bilgisayar getirip, internet bağladı. 6 müdür açıklama yapmak istemezken, Külcü ?Soruşturma sürüyor. Daha önce kullandıkları bilgisayarları kendileri makam odalarından getirmemişler. Arkadaşlar bunları alıp onların bulunduğu odaya getirip kurdu? dedi.

6 AY ÖNCE

6 AY SONRA

Çorum Belediyesi'nde yetkileri alınan 6 müdür, müfettiş geleceği öğrenilince bilgisayarlarına kavuştu!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber