Yetiştirme yurdu öğrencileri için yüksek okul kuruluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2010 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Akdoğan Eğitim ve Kültür Vakfı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu işbirliği ile yetiştirme yurdu öğrencileri için yüksek okul kuracak. Proje protokolü, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı tören ile imzalandı.

Vakfın ve aynı zamanda Baymak Yönetim Kurulu Başkanı da olan Murat Akdoğan, uzun bir süre yetiştirme yurdunda kaldığını dile getirerek, "Bu proje çocukluk hayalimdi" dedi. Törenin açılış konuşmasını yapan Akdoğan, kendisinin de uzun bir süre yetiştirme yurdunda kaldığına değinerek, "Bu 33 yıl önce verilmiş bir karardır. Babamın yetiştirme yurdunda öğretmenlik yaptığı yıllardaki çocukluk hayalimdi." dedi.

BAKAN KAVAF: PROJE TÜRKİYE'DE BİR İLK

Törene katılan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'de bir ilk olduğunu belirttiği projenin devamının gelmesi temennisinde bulundu. Kavaf, proje kapsamında kurulacak yüksekokullarda yetişen gençlerin, yüzde yüz bursun yanı sıra barınma, yemek, eğitim gibi ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol Kadın Ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sosyal Hizmetler Ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü İsmail Barış ve Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan tarafından imzalandı.

İmzalanan protokolle yetiştirme yurdundan ayrılma çağına gelen gençlere yönelik bir yüksekokul kurulacak. Bu yüksekokulda okuyan gençlerin eğitim, yemek, barınma, giyim gibi her türlü ihtiyaçları Murat Akdoğan Eğitim Ve Kültür Vakfı tarafından karşılanacak. Buradan mezun olan gençler için iş hayatı sürecinde de özel kontenjan ayrılarak istihdam sağlanmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber