Başbakan'ı, bakanları ve eşlerini fişlemişler

Haber Giriş : 02 Mart 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme tarafından kabul edilen iddinamede şok bilgilere yer verildi: Başbakan, bazı bakanlar ve eşleri fişlendi... Dindar bir yüzbaşıyı TSK'dan ihraç ettirmek için komplo kuruldu... Savcı Şanal'a tuzak hazırlandı... Başörtülüler ve Gülen cemaatine bağlı okullarda okuyan öğrenciler kayıt altına alındı...

İSTİHBARAT SERVİSİ

İddianameye göre 3. Ordu Komutanlığı İstihbarat Şube Komutanlığı'nda görevli bulunan ancak tutuksuz yargılanan Astsubay Ahmet Saraçlar'a ait lap top hard diskinden Cumhurbaşkanı, Başbakan ve çok sayıda bakan ve milletvekillerinin eşlerinin fişlendiğini ortaya çıktı.

CİHANER, ÇİÇEKLE BULUŞTU

İddianamenin 47. sayfasındaki yer alan bilgiye göre, 2009 yılı yerel seçimleri döneminde Erzincan'a gelen Albay Dursun Çiçek'in Erzincan Orduevi'nde Başsavcı İlhan Cihaner ile toplantı yaptığı belirtiliyor.

YÜZBAŞI'YI İHRAÇ KOMPLOSU

Şüpheli sanıklardan Orhan Esirger'e ait bilgisayarda elde edilen bir dosyada, 'Tanık Erzincan' kod isimli gizli tanığa, Erzincan Asker Hastanesi'nde görevli Yıldırım isimli Tabib yüzbaşının, dini inaçları nedeniyle ordudan ihraç ettirilmesi için planlar yaptırıldığı ortaya çıktı. İddianamede, gizli tanık Erzincan'a MİT görevlilerinin, Yüzbaşı Yıldırım'ın, TSK'dan ihracı için odasına silah vb. gibi suç eşyası koymak yönünde girişimlerde bulundukları bilgisi yer aldı.

TANIKLAR TEHDİT EDİLDİ

İddianamede MİT'çilerin korkutma ve tehditle bilgi aldıkları haber elemanı Erzincan'ı Başsavcı İlhan Cihaner'le buluşturdukları ve Cihaner'in, MİT görevlileri için, "Ağabeylerin senden ne istiyorsa onu yap, yoksa aileni de bitiririz, babanı öldürürüz" diyerek tehdit ettikleri iddianamede yer aldı.

KOLEJ ÖĞRENCİLERİ FİŞLENMİŞ

İddianamede; Gülen grubuna mensup öğrencilerin doğum yeri, tarihi, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu yer bilgilerinin bulunduğu XLS isimli dosya çıktısı, Erzincan Otlukbeli Koleji'nde okuyan öğrencilerin velilerinden kamu personeli olanların adı, TC nosu, baba adı, doğum tarihi, hastanenin bazı bölümlerinde türbanlı ve boneli kişilerin bulundukları ve dolaştıklarına dair bilgilerin bulunduğu bilgi notu gibi bir çok delil de yer aldı.

BAŞÖRTÜLÜLER LİSTELENMİŞ

Orhan Esirger'e ait aynı bilgisayarda; 'Bilgi Notu Hastane. doc' isimli word dosyası içinde ise Erzincan Asker Hastanesi'ne tedavi için gelen türbanlı ve boneli bayanların hangi askeri personelin yakınları olduğuna ilişkin fişleme tutanağı elde edildi.

ÇOCUKLARA UYUŞTURUCU TAŞITILDI

Gizli tanık Efe'nin verdiği ifadeye göre 90 tane her yaştan çocuk silah, uyuşturucu ve bilgi taşımada kullanılmış. Efe kod adlı gizli tanığın verdiği bilgiye göre İ.M. isimli şahıs ve emrindeki çocuklar yıllarca Ergenekon için çalıştırılmış ve İ.M. isimli şahıs her hafta alaya giderek Albay Recep Gençoğlu'na bilgi veriyormuş.

RÜTBELİLER AYAKTA KARŞILIYORDU

İddianamede sanık Avcılar Kulübü Başkanı Yaşar Baş'ın Ergenekon'un sivil sorumlusu olduğu ileri sürüldü. Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile samimi ilişkisi bulunan Baş'la ilgili bilgi veren gizli tanıklar 'Munzur' ve 'Efe', "Erzincan Şömine Cafe'de yapılan eğlenceye özellikle davet ediliyordu. Rütbeli subaylardan sonra gelmesine rağmen, geldiğinde subaylar ayaağa kalkarak raşılıyorlardı" dedi.

Şanal'a komplo kurulmuş

İddianamede, Başsavcı Cihaner'in gizli tanıkları çeşitli vaatlerle kandırarak Özel Yetkili Savcı Osman Şanal ve eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'a iftira attığı belirtildi. Başsavcı Cihaner'in gizli tanıklara, 'Özel Yetkili Savcı Osman Şanal'ın bilgisi dahilinde eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un kendilerinden para karşılığı bomba temin etmelerini ve bu bombaları jandarmanın bahçesine gömmelerini, daha sonra Savcı Osman Şanal'a usulen ihbar edip onun bu yerlere operasyon düzenleyerek rütbeli askerleri Ergenekon üyeliğinden tutuklattırmasını sağlamaya dair' sahte ifade tutanakları düzenlediği vurgulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber