Türk Sağlık Sen, kamu hastane birliklerine karşı eylemlere başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı, yarın Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, söz konusu tasarıya karşı olduklarını belirterek, "Kamu hastane birliklerine karşı eylemlere başlıyoruz." dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada 2007 yılınan beri TBMM'de bekletilen Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarası'nın yarın Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını söyledi. Tasarıya karşı çıktıklarını belirten Kahveci, "Bu yasa ile Türkiye'de sağlıkta yönetim anlayışı, köklü bir değişikliğe uğratılmak istenmektedir. Devlet hastanelerini özelleştirmeye sürükleyecek, sağlık hizmetini kaliteli sunmak yerine kar etmek amacının öne çıkacağı bu sistemi kabul etmemiz mümkün değildir. İktidar bu yasa tasarısıyla gözünü devlet hastanelerine dikmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak bu yasanın tamamına karşıyız. Bir an önce Meclis gündeminden çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

Yasayla birlikte birlik yönetiminin hastane binalarını bile satabileceğini söyleyen Kahveci, "Hastaneyi işletmeye çeviren, çalışanı sözleşmeye mahkûm eden, siyasilerin müdahalesine açık hale getiren bu yasa tasarısı kabul edilemezdir." şeklinde konuştu. Kahveci yasayla hastanelerin bağlı olduğu birliklerde, ticaret odasının temsilcisi olurken, çalışanların temsilcisinin yer almadığını belirtti. Kahveci "Hastaneleri suiistimallere açık bir hale getiren ve yerel güçlerin eline devreden bir sistemin Türkiye'nin sağlık sisteminde geriye dönülmesi güç zararlar doğuracağı muhakkaktır. Bunun faturası yine Türk milletine çıkacaktır." dedi.

Sağlık çalışanları olarak bu yasa tasarısına karşı ilk eylemlerini Cuma günü yapacaklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamu Hastane Birliklerine karşı eylemlere başlıyoruz. Bu yasa tasarısına ilk tepkimizi 5 Mart 2010 Cuma günü Sağlık Bakanlığı önünde yapacağımız eylemle göstereceğiz. Tüm yurttan Ankara'ya gelecek şube başkanlarımız ve Ankara'daki üyelerimizle Sağlık Bakanlığı önüne yürüyerek burada protesto gerçekleştireceğiz. Hastanesine sahip çıkmak isteyen tüm sağlık çalışanlarını bu eyleme bekliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber