Kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcı yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te kendini Kilis Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir kişi yakalandı. Bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüpheli M.Çakıcı'yı Küsget Sanayi Sitesi'nde gözaltına aldı.

Gaziantep ve Kilis'te tanıştığı kişilere kendisini Kilis Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan ve dolandırıcılık yaptığı tespit edilen M. Çakıcı, polisin takibi sonucu son işinde yakayı ele verdi. M.Çakıcı, vatandaşa, tarla davalarını hızlandıracağını, gümrüklerde sigorta acenteliği alma konusunda yardımcı olabileceğini ve temyizde bulunan dosyaları bozabileceğini söylediği öğrenildi.

Bir şahsı, gümrük kapısına bilgisayar teknisyeni olarak alabileceğini söyleyerek dolandıran Çakıcı'nın, araç kiraladığı bir şirkete de kiralama bedelini vermediği tespit edildi.

Çakıcı'nın, konakladığı otel ve yemek yediği lokantaların personeline kendisini savcı olarak tanıttığı, bu yolla şahısların güvenini kazandıktan sonra da dolandırıcılık yaptığı öğrenildi. Çakıcı'nın, ocak ayının başında bir üniversite öğrencisini, 23 Ocak'ta oto yedek parçacısını, 2 Şubat'ta bir inşaatçıyı, 10 Şubat'ta bir araç kiralama şirketini, 10 Şubat'ta bir garsonu ve 25 Şubat'ta da bir kafe sahibini dolandırdığı tespit edildi. Şahsın Kilis'te de sekiz ayrı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi. Şahsın bugüne kadar vatandaşlardan 6 bin 600 TL para aldığı kaydedildi.

Gözaltına alındıktan sonra Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Çakıcı, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. M. Çakıcı, emniyet çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber