28 hizmetli kadrosu için 295 başvudu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2010 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından işsizliğe karşı geçen yıl başlatılan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Kastamonu'daki okullarda temizlik ve ağaçlandırma hizmetleri için alınacak 28 hizmetli kadrosu için 295 başvuru yaptı.

İşkur İl Müdürlüğü koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda görevlendirilmek üzere 3 ay süreli asgari ücret karşılığında 28 kişi alınacağı duyuruldu. Merkez ve köylerdeki okullarda temizlik ve ağaçlandırma faaliyetlerinde görevlendirilecek 28 kişilik kadroya 295 kişi başvurdu. Başvurunun beklenenden fazla olması nedeniyle Noter huzurunda kura çekilmesine karar verildi. Daha önce küçük salonlarda yapılan kura çekimi, katılımın fazla olması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde geçici de olsa iş bulabilmek umuduyla Halk Eğitim Merkezi'ne akın edenler Noter huzurunda kura çekerek toplam katılımcıların yaklaşık yüzde 10'una girebilmek için şanslarını denedi. Kastamonu İşkur, Milli Eğitim ve Noter görevlilerinden oluşan komisyon önünde kura çekiminde sadece 28 kişi sevinebildi. İşsizlerin büyük umutlarla geldiği Halk Eğitim Merkezi'nde belirlenen şanslı 28 kişi, asgari ücretli de olsa ancak 3 ay süreli iş bulabilmenin buruk sevincini yaşarken, şansı olmayanlar ise üzüntüyle salondan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber