Enerji yolsuzluğunda bürokratlar savcılığa sevkedildi

Haber Giriş : 12 Şubat 2005 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6'sı üst düzey bürokrat 13 kişi, bugün polisteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

Zanlıların ifadeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş ve Cumhuriyet savcıları Şemsettin Özcan ve Salim Demirci tarafından alınıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda başlatılan yolsuzluk operasyonuyla ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM)'nde 3 gündür gözaltında bulunan 13 kişi, bugün 5190 sayılı suçlara bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in talimatıyla başlatılan operasyonda, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve BOTAŞ bürokratları suçlamaların odağında yer alıyor.

Bu çerçevede EÜAŞ Genel Müdürü Önder Piyade ve BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi'nin de aralarında bulunduğu 6 bürokrat ile AK Parti Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun amcasının oğlu FERNAS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu, Ezgi İnşaat'ın sahibi İbrahim Selçuk ve Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı'nın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan işadamları enerji ihalelerini etkilemek ve rüşvet dağıtmakla suçlanıyor. Yolsuzluk iddiasında sık sık adı geçen işadamı İbrahim Selçuk'un alacaklarının tahsili için, MİT Dış Operasyonlar Daire Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu ve organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'yı devreye soktuğu iddiaları yer alıyor.

Enerji Bakanlığı'ndaki ihalelerin mercek altına alındığı operasyonda Afşin-Elbistan santralindeki işlemler ve Türkiye-Yunanistan boru hattı yapımına ilişkin ihaleler inceleniyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber