Bu okulda giriş-çıkış saatlerini öğrenci ve öğretmenler belirleyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2010 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Burdur'un Bucak ilçesindeki Anadolu Lisesi'nde okul zili artık çalmayacak.

Öğretmen ve öğrenciler, okulun sınıf, koridor ve kantinine ayrı ayrı asılan ders giriş çıkış saatlerine bakarak sınıfa girecek ya da ayrılacak. Uygulama ile ayrıca öğrenciler öğretmenleriyle birlikte çalışma, ders giriş ve çıkış saatlerini kendi aralarında belirleyebilecek.

Bucak Anadolu Lisesi'nde bir ilke imza atılarak okuldaki ziller kaldırıldı. Bundan böyle geleneksel zil çalma uygulaması olmayacak. Strateji geliştirme projesi çerçevesinde Okul Öğrenci Meclisi, Öğretmenler Kurulu ve Okul Aile Birliği'nin aldığı ortak kararla başlatılan uygulamayla çevreye rahatsızlık verilmemesi düşünülüyor.

Okul Müdürü Abdurrahman Taş, bu uygulama ile öğrencilerin ve öğretmenlerin zil sesiyle değil vicdanlarının sesini dinleyerek bir sorumluluk anlayışı ile daha disiplinli derslere girip çıktıklarını belirtti. Başlatılan uygulamada hiçbir aksama olmadığını vurgulayan Taş, öğrenci ve öğretmenlerin daha dikkatli davrandıklarını gördüklerini kaydetti.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin, başkalarının ve araçların uyarmaları ile hareket etmelerinin onları güdümlü hale getirdiğine dikkat çeken Taş, "Oysa biz öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güveniyoruz. Onlar kendi irade ve sorumluluklarının bilincindeler. Zil sesini ortadan kaldırarak gürültü kirliliğini de önledik." dedi.

Okul Müdürü Taş, başlatılan bu uygulama ile gelişim, değişim ve açılımın kişinin kendine özgüveninin artmasını sağladığını belirtti. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerin de birbirine olan güveninin arttığını vurgulayan Taş, "Bütün sınıflara saat ve vakit çizelgeleri koyduk. Herkes bu uygulamaya uymada yarışıyor. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bu yeni uygulama okulun vizyonunu daha da geliştirecektir. Başarılı olan okulumuzda, öğrenci ve öğretmenlere sorumluluk bilinci aşılayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bucak Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem, projenin Bucak'ta ilk olduğunu belirterek şunları söyledi: "Projemiz başarıyla sonuçlanırsa diğer lise dengi okullarda da uygulamayı düşünüyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerin kendi yönelimleri ile sınıflara girmeleri veya sınıftan ayrılmalarının ayrı bir sorumluluk duygusu kazandıracağına inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber