İşte TRT böyle hortumlanıyor!!!

Haber Giriş : 13 Şubat 2005 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de paralar böyle çarçur ediliyor. TRT'de dışarıdan günlük 15 milyar 800 milyon liraya yaptırılan dizinin oyuncuları da üst düzey TRT personeli çıkınca ortalık karıştı.

Televizyon Daire Başkanı ile Drama Müdürü'nün oğlu, kızı, yeğeni, kameramanlar, set işçileri şirket kurup, maaş aldıkları TRT'ye dizi çekerken basıldılar

TRT'de dışarıdan günlük 15 milyar 800 milyon liraya yaptırılan ''Ne Seninle Ne Sensiz'' adlı dizi için 30 bölümlük sözleşme yapıldı. Buna karşılık MGA adlı şirkete yaklaşık yarım trilyon ödendi.

Dizide kurumun üst düzey yöneticilerinin çocukları ve personeli çalıştığı iddiaları ortaya atılınca TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, bürokratlarına sete baskın yapmaları talimatı verdi. Baskında, dizinin sanat yönetmenliğini Televizyon Daire Başkanı Muammer Göz'ün kızı Dilşad Göz'ün, kameramanlığını Drama Müdürü Bahattin Özcan'ın oğlu Alper Özcan'ın yaptığı tespit edildi. Özcan'ın yeğeninin ise sette çalıştığı belirlendi.

Bürokratlar, TRT kameramanlarından Sabri Savcı ile bazı çalışanların da TRT personeli olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca dizide çalışanlardan 8'inin TRT'nin kendi yapımı olan ''Bizim Evin Halleri'' adlı yapımda da görevli gösterildiği ve para ödendiği belirlendi.

Dizide yer alanların yakınlarının, dışarıdan dizi satın alınmasına karar veren kurulun üst düzey yöneticileri olmaları sayesinde dizinin satın alınma kararını da bir haftada çıkardıkları öğrenildi. TRT üst düzey personelinin yakınları ve TRT personeli diziden uzaklaştırılırken, Demiröz konuyla ilgili soruşturma başlattı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber